Annonce
Sport

Holsted må klare sig uden Nicki Pedersen i ligapremieren

Nicki Pedersen har meldt afbud til Holsteds første ligamatch i denne sæson. Han vil forsøge at være så klar som muligt til grandprixet på lørdag i Polen. Foto: sportxpress/Ritzau Scanpix)

Når Holsted på onsdag hjemme på Moldow Speedway Arena tager imod Grindsted, bliver det uden en A-kører på heatskemaet.

Nicki Pedersen har se sig nødsaget til at trække sig fra tirsdagens ligaløb i Sverige og onsdagens ligaløb i Holsted, hvor lokalrivalerne fra Grindsted kigger forbi.

Baggrunden er to brækkede knogler i højre hånd. Nicki Pedersen kørte ellers et flot løb søndag i den polske liga, men hans hånd er efterfølgende hævet op. Hånden skal nu have ro frem til fredag, hvor der er træning forud for sæsonens første løb i grandprix-serien, der lørdag aften køres i Warszawa i Polen.

Afbuddet fra Nicki Pedersen betyder, at Holsted stiller op uden en A-kører mod Grindsted.

- Vi ville selvfølgelig gerne have haft Nicki med. Det siger sig selv, men denne gang må vi desværre klare os uden. Og vi håber, at det nok skal gå alligevel, siger Morten Peterson, der tidligere var holdleder for Grindsted, men nu er assisterende holdleder i Holsted.

Holsted har derfor udtaget tre B-kørere, 2 C-kørere og en D-kører til matchen. Navnene er Nicolai Klindt, Nicklas Porsing, Rasmus Jensen, Michael Palm Toft, Jonas Jeppesen og Sam Jensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce