Annonce
Vejen

Holsted Postbutik truet af lukning

Anna Ebbesen har passet postbutikken i Østergade i Holsted By gennem de seneste 13 år, men sygdom og faldende indtjening er nu skyld i, at butikken sandsynligvis lukker om nogle måneder. Foto: Steen Rasmussen
Indehaver Bjarne Wind efterlyser enten en ny "postmester" eller supergode ideer, hvis postbutikken i Østergade skal overleve.
Annonce

HOLSTED: Postbutikken i Østergade i Holsted By drejer nøglen med mindre, der træder nye folk til, eller der kommer geniale ideer på bordet, som kan give virksomheden en økonomisk bæredygtig fremtid.

Bjarne Wind, der gennem de seneste 13 år har drevet postbutikken sammen med sin kone Anna Ebbesen, har henvendt sig til Holsted Lokalråd og efterlyst gode ideer, som kan give postbutikken nyt liv.

- Alle er velkommen til at komme med friske ideer. Man skal ikke bagefter kunne sige "hvis bare vi havde vidst noget," så derfor har vi henvendt os til lokalrådet, som måske kan komme på en løsning. Nu får det en sidste chance, og hvis det ikke fører til noget, så lukker butikken i løbet af et par måneder eller tre.

Anna Ebbesen og Bjarne Wind åbnede postbutikken, da Post Danmark lukkede byens gamle posthus i 2006. Anna Ebbesen har stået bag disken, mens ægtemanden har haft job ved siden af. Et medvirkende problem er, at Anna Ebbesen er sygemeldt med stærke ledsmerter og næppe vil kunne genoptage sit arbejde de første mange måneder - og måske aldrig.

Gennem de 13 år med postbutik er antallet af den samlede omsætning fra breve, pakker og frimærkesalg med Post Nord faldet med omkring 90 procent, fortæller Bjarne Wind. I stedet er der opvokset en omfattende, men ikke specielt indbringende pakkepost med andre firmaer, og der er hentet en lang række andre varegrupper ind i butikken, blandt andet papirvarer.

Aftalen med Post Nord udløb ved nytår, og Anna Ebbesen og Bjarne Wind har ikke fornyet den. Der er ingen kontrakter, som forhindrer en hurtig lukning, men Anna Ebbesen og Bjarne Wind giver det altså en chance.

- Det er træls både for os og byen, men sådan er det. Det ender nok med en rolig afvikling, forudser Bjarne Wind.

- Vi løber i al fald ikke fra noget her og nu.

Man skal ikke bagefter kunne sige "hvis bare vi havde vidst noget," så derfor har vi henvendt os til lokalrådet, som måske kan komme på en løsning. Nu får det en sidste chance, og hvis det ikke fører til noget, så lukker butikken i løbet af et par måneder eller tre.

Bjarne Wind

Da Post Danmark for 13 år siden lukkede posthuset (billedet) i Holsted By, åbnede Anna Ebbesen og Bjarne Wind postbutikken i nabohuset. Foto: Steen Rasmussen
Anna Ebbesen har passet postbutikken i Østergade i Holsted By gennem de seneste 13 år, men sygdom og faldende indtjening er nu skyld i, at butikken sandsynligvis lukker om nogle måneder. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Annonce