Annonce
Vejen

Holsted Postbutik truet af lukning

Anna Ebbesen har passet postbutikken i Østergade i Holsted By gennem de seneste 13 år, men sygdom og faldende indtjening er nu skyld i, at butikken sandsynligvis lukker om nogle måneder. Foto: Steen Rasmussen
Indehaver Bjarne Wind efterlyser enten en ny "postmester" eller supergode ideer, hvis postbutikken i Østergade skal overleve.

HOLSTED: Postbutikken i Østergade i Holsted By drejer nøglen med mindre, der træder nye folk til, eller der kommer geniale ideer på bordet, som kan give virksomheden en økonomisk bæredygtig fremtid.

Bjarne Wind, der gennem de seneste 13 år har drevet postbutikken sammen med sin kone Anna Ebbesen, har henvendt sig til Holsted Lokalråd og efterlyst gode ideer, som kan give postbutikken nyt liv.

- Alle er velkommen til at komme med friske ideer. Man skal ikke bagefter kunne sige "hvis bare vi havde vidst noget," så derfor har vi henvendt os til lokalrådet, som måske kan komme på en løsning. Nu får det en sidste chance, og hvis det ikke fører til noget, så lukker butikken i løbet af et par måneder eller tre.

Anna Ebbesen og Bjarne Wind åbnede postbutikken, da Post Danmark lukkede byens gamle posthus i 2006. Anna Ebbesen har stået bag disken, mens ægtemanden har haft job ved siden af. Et medvirkende problem er, at Anna Ebbesen er sygemeldt med stærke ledsmerter og næppe vil kunne genoptage sit arbejde de første mange måneder - og måske aldrig.

Gennem de 13 år med postbutik er antallet af den samlede omsætning fra breve, pakker og frimærkesalg med Post Nord faldet med omkring 90 procent, fortæller Bjarne Wind. I stedet er der opvokset en omfattende, men ikke specielt indbringende pakkepost med andre firmaer, og der er hentet en lang række andre varegrupper ind i butikken, blandt andet papirvarer.

Aftalen med Post Nord udløb ved nytår, og Anna Ebbesen og Bjarne Wind har ikke fornyet den. Der er ingen kontrakter, som forhindrer en hurtig lukning, men Anna Ebbesen og Bjarne Wind giver det altså en chance.

- Det er træls både for os og byen, men sådan er det. Det ender nok med en rolig afvikling, forudser Bjarne Wind.

- Vi løber i al fald ikke fra noget her og nu.

Annonce
Man skal ikke bagefter kunne sige "hvis bare vi havde vidst noget," så derfor har vi henvendt os til lokalrådet, som måske kan komme på en løsning. Nu får det en sidste chance, og hvis det ikke fører til noget, så lukker butikken i løbet af et par måneder eller tre.

Bjarne Wind

Da Post Danmark for 13 år siden lukkede posthuset (billedet) i Holsted By, åbnede Anna Ebbesen og Bjarne Wind postbutikken i nabohuset. Foto: Steen Rasmussen
Anna Ebbesen har passet postbutikken i Østergade i Holsted By gennem de seneste 13 år, men sygdom og faldende indtjening er nu skyld i, at butikken sandsynligvis lukker om nogle måneder. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce