Annonce
Sport

Holstein Kiel kørt over i Dortmund: Pokaldrømmen blev brutalt smadret

Holstein Kiel blev til tider ”vorgeführt” i Dortmund – altså udspillet på kryds og tværs som her, hvor Giovanni Reyna scorer til 2-0. Efter kampen havde statistikkerne talt sig frem til, at gæsterne blot havde lavet fire frispark på 94 minutter – de nåede simpelt hen aldrig at komme ind i duellerne. Foto: Friedemann Vogel/Scanpix
Holstein Kiels drøm om endnu en sensation i pokalturneringen smadret på en halvleg. Kampen skæmmet af en frygtelig skade. I Bremen fik træner Florian Kohfeld fredag aften fra banen som både taber og vinder på én gang.

For Holstein Kiel var det ”Ernüchterung” over hele linjen i minutterne efter 5-0-nederlaget til Borussia Dortmund lørdag aften.

De blev pillet fuldkommen fra hinanden og fik øjnene op for, hvor galt det kan gå, når modstanderen er så god.

De var kommet til Dortmund sprængfyldt med optimisme og håbet om at kunne gentage triumfen fra 1/16-finalen, da selveste Bayern München blev nedlagt, men efter 45 minutter var det hele slut.

Annonce

Reelt var det vel slut efter 23 minutter. Da havde Giovanni Reyna scoret to gange, Holstein Kiels ellers lovende start på kampen var fjern fortid, alle drømme smadret, og da nordtyskerne gik til pause, stod der 5-0 på måltavlen.

Det gjorde der også efter kampen, men en målløs anden halvleg kunne ikke dæmpe skuffelsen, ja, holdets erfarne midtbanespiller Fin Bartels var nærmest lidt beklemt ved den måde, han og holdet havde ageret på den store scene.

- Når man bliver kørt over på den måde, spørger man virkelig sig selv, hvad vi laver i en pokalsemifinale, sagde en hudløs ærlig Fin Bartels til tysk tv.

Større mål i sigte

For ham og resten Holstein Kiel-holdet gælder devisen nu at fortrænge og glemme. Slette alle grimme minder fra Dortmund fra korttidshukommelsen og komme skyndsomst videre – forude venter muligvis en endnu større oplevelse, end en pokalfinale ville have været.

På mindre end tre uger skal Holstein Kiel spille de sidste fem kampe i 2. Bundesliga, og der er virkelig noget at spille om med kun to point op til HSV på tredjepladsen og tre kampe i hånden. Kielernes sæsonafslutning er blevet så kaotisk efter hele to corona-pauser, men det ændrer ikke på, at de matematisk set her og nu står markant bedre end HSV og faktisk også bedre end Greuther Fürth på andenpladsen. Hvis Holstein Kiel vinder sine tre udsatte kampe, er holdet på andenpladsen, der som bekendt giver direkte oprykning til Bundesligaen.

Det er i sagens natur sæsonens helt store mål, og det var også det, træner Ole Werner fokuserede på efter ”die Klatsche” i Dortmund.

- Jeg er sikker på, at både jeg og spillerne fint kan sætte det her i perspektiv. Det er den slags, der sker, når man møder så godt et hold, der spiller sig ind i en rus. Vi har en vigtig kamp mod Sandhausen allerede tirsdag, den fokuserer vi al vores energi på, og vores mål er at vende tilbage til Dortmund i næste sæson for at spille en ligakamp, sagde Ole Werner.

Annonce

Fest i 70 minutter

For Borussia Dortmund var kampen i godt 70 minutter en festforestilling for tomme tribuner. Træner Edin Terzic så sit hold spille berusende fodbold og helt igennem bekræfte de gode tendenser og forstærke de positive vibrationer fra de seneste kampe i Bundesligaen.

Forude venter nu både en pokalfinale mod RB Leipzig 13. maj i Berlin og en hæsblæsende afslutning på Bundesligaen, hvor den drøm om Champions League, der for ganske få uger siden virkede så utopisk, efter en række gode resultat er ”greifbar nahe”. Med tre kampe tilbage er Borussia Dortmund kun et sølle point efter Eintracht Frankfurt.

Så Edin Terzic burde have været en glad mand, da han lørdag aften stillede sig foran den corona-sikrede mikrofon på tysk tv. Det var han ikke helt. For festforestillingen mod Holstein Kiel varede som nævnt nemlig kun i godt 70 minutter. Så blev kampen skæmmet af en frygtelig episode, da Borussia Dortmunds back Mateu Moreys ben hang fast i græsset – det lignede en rigtig, rigtig grim knæskade. Og det lød også sådan. Moreys skrig gav genlyd på det tomme stadion, den tyske tv-station ARD viste ikke billederne i gennemgangen af højdepunkterne efter kampen, og Edin Terzic virkede faktisk rystet.

- Selvfølgelig er vi lykkelige over at være i pokalfinalen, men ingen af os kan være rigtig glade sådan en aften. Mateu er blevet kørt på hospitalet, han har sin familie omkring, vi ønsker ham alt det bedste, sagde Edin Terzic.

Annonce

Den rette reaktion

Borussia Dortmund møder altså RB Leipzig i finalen torsdag den 13. maj i Berlin. Østtyskerne slog som ventet Werder Bremen 2-1 i semifinalen, og det var lige så ventet, at det resultat også ville betyde en fyreseddel til træner Florian Kohfeld. Han havde efter 3-1-nederlaget til Union Berlin for godt en uge siden – det syvende i træk i Bundesligaen – fået lov til at blive i sit job ”auf Bewährung” i foreløbig den ene kamp mod RB Leipzig. Kohfeld bestod den prøve. Werder Bremen tvang storfavoritten fra Leipzig ud i forlænget spilletid, og vi skulle helt hen i det 121. minut, før Emil Forsberg knuste Werder Bremens drøm om en plads i pokalfinalen.

Men præstationen var så god og opløftende, at sportschef Frank Baumann umiddelbart efter kampen udstedte en jobgaranti til sin træner.

- Efter syv nederlag i træk skulle vi naturligvis analysere situationen, specielt den seneste kamp mod Union Berlin gjorde os bekymrede, og vi ville se en reaktion fra holdet mod RB Leipzig. Den så vi, og Florian Kohfeld bliver som træner i Werder Bremen, fastslog Frank Baumann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce