Annonce
Haderslev

Honnørkajens største bygning 'vrikkes' og deles i to: Vi har lyttet til kritikken

Honnørkajen i tusmørke, med den store bygning nu delt i to og "vrikket" lidt ind mod landsiden. Illustration: Bo Michelsen A/S
Totalentreprenør Bo Michelsen A/S har offentliggjort en illustration af de opdaterede planer for Honnørkajprojektet. Den viser en mindre markant trappebygning, der nu er delt i to.

HADERSLEV: Selv om det er en illustration af Honnørkajen i "tusmørke" fra vandsiden, så lægger man som beboer i Haderslev hurtigt mærke til, at der er noget anderledes ved den seneste illustration af projekt Honnørkajen, der har givet mange meningstilkendegivelser fra både tilhængere og modstandere.

Billedet viser, at den før så bastante trappebygning nu skal deles i to og "vrikkes" lidt i forhold til vandkanten.

Jeppe Markmann Olesen, der er direktør i selskabet Bo Michelsen A/S, som er hovedentreprenør på projektet fortæller, at ændringerne er kommet i kølvandet på de mange meningstilkendegivelser fra borgere i Haderslev, men han understreger samtidig, at det første udspil blot var et udkast:

Annonce

- Vi havde altså ikke lagt os fast på det endelige design, det har vi hele tiden sagt. Det er ikke usædvanligt, at planerne ændres i processen, og her har vi valgt at lytte til nogle af de bekymringer, der er kommet. Det betyder, at vi så at sige skærer en trekant ud af bygningen, så den på en måde deles i to - dog ikke i stueetageplan, det vil fungere som en form for fællesområde for de to bygninger.


Vi havde altså ikke lagt os fast på det endelige design, det har vi hele tiden sagt. Det er ikke usædvanligt, at der ændres i processen, og her har vi valgt at lytte til nogle af de bekymringer, der er kommet

Jeppe Markmann Olesen


Men ikke nok med at bygningen nu deles i to bygninger, de to dele vrikkes også lidt ind mod landsiden, og det betyder mere lys og luft for blandt andre de almene boliger bag den største bygning, som dog ikke ændres i højden eller kvadratmeterantal:

Det første udspil til projekt Honnørkaj. Den trappelignende bygning fik megen kritik. Illustration: Bo Michelsen

Et komplekst projekt

- Vi har hele tiden arbejdet med, hvordan man får de bedste lysforhold, og på denne måde reducere vi bygningstrykket. Hvor den store bygning på de tidligere tegninger lå nærmest parallelt med kajen, ligger de nu mere vinkelret. Det skulle gerne reducere skyggebelastningen, give udsigt til flere, endda ud over begge sider, altså både til vand og by, forklarer Jeppe Markmann Olesen.

Der er endnu kun den ene offentliggjorte illustration af de nye planer. Flere detaljer ventes i august, når bygherrer og alle relevante samarbejdspartnere har været inde over.

- Det er et stort og komplekst projekt, men vi ønsker mest mulig åbenhed, og informerer hele tiden, når der er noget nyt. Det her ville vi gerne dele hurtigt og har derfor sendt denne teaser ud, lyder det fra Jeppe Markmann Olesen.

Projektet består af både almene og private boliger. Det forventes, at de almene boliger vil være klar til indflytning i sommeren 2023, og de private i sommeren 2024.

Sagen kort

Planerne for havnebyggeriet var i offentlig høring fra den 27. august 2020 til den 23. oktober 2020. De blev vedtaget af et flertal i Haderslev Byråd efter en høringsfase, hvor mange borgere følte, at de var blevet overhørt.

Planen er, at der yderst på Honnørkajen skal bygges et højhus på op til 55 meter til private boliger - og at der bagved skal etableres almene boliger i op til otte etager. Planen bryder med masterplanen for Haderslev Havn. Ifølge den havde man hidtil kun haft lov til at bygge i op til fire etager.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Mønsterbryder om samliv med daglige slag og kvælertag: – Det var et mærkeligt forhold. Det har været skørt; det har været vild og voldsom leg

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Lørdag blev Simon testet positiv for corona for tredje gang: Professor kalder det usædvanligt, men interessant

Navne For abonnenter

Tvillingebrødrene Ejner og Gunner blev gift med hver deres søster

Esbjerg

Ny smitterekord i Esbjerg med 661 nye tilfælde: Nu den hårdest smitteplagede kommune uden for hovedstaden

Billund

Ole er bidt af en gal flyvemaskine: Rigmænd, rockstjerner og fodboldspillere lejer luksussæderne i Billund-firmaets fly

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Tønder For abonnenter

DF-profil snublede på målstregen og var fem stemmer fra genvalg: Nu har han været på jobcenteret, sælger huset og flytter fra kommunen

Esbjerg Energy For abonnenter

Fjerde sejr i træk, selv om 3-0-føring blev smidt væk: Esbjerg Energy holder fast i stimen

Haderslev

Far om banegårdsballade i Vojens: - Det er ikke et samfundsproblem

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Sønderborg

En jubilæumsgave venter på dronningen: Kommunen planlægger en overraskelse under sommeropholdet

Kolding For abonnenter

Beboer på bosted er varetægtsfængslet efter voldsom brand: Har tidligere lavet bål i sin stue og stukket ild til stol

Nordtyskland

Smitten har sneget sig ind på rådhuset, så nu har overborgmester fået corona

Annonce