Annonce
Trekantområdet

Horror-mølle, disco-mølle eller hyggelig mølle - hvad synes du?

Vejle Vindmølle bliver nu lyst op af LED-projektører, der kan skifte farve. I julemåneden vil møllen derfor være rød, og Vejle Kommune håber, at det vil sprede julestemning i byen. Foto: Torben Juhler
Onsdag eftermiddag tændte Vejle Kommune de nye projektører, der lyser Vejle Vindmølle op i skiftende farver. Valget af julelys vil givet dele vandene.
Annonce

Vejle: Da gadelyset blev tændt onsdag eftermiddag, blev lyset samtidig tændt i de fem projektører, som lyser Vejle Vindmølle op.

Der ventede vejlenserne et noget anderledes syn, for den normalt så hvide vindmølle var nu rød, blodrød vil nogle sige, mens møllen for andre vil lede tankerne hen på det danseetablissement, som i mange år trak et stort antal unge til Orla Lehmannsgade.

Her lå "Moulin Rouge", som blandt de fleste vejlensere blot var kendt som "Røde Mølle", og over indgangen strålede netop en rød mølle.

Annonce

Det er uhyggeligt

Hjemme hos undertegnede, som bor 100 meter fra Vejles historiske vartegn, er møllen allerede døbt "horror-møllen". Fra børnene var små, har de altid forbundet møllen med det at komme hjem, når bilen nærmede sig hjemmet, og de fik øje på den oplyste mølle på bakketoppen.


Jeg er sikker på, at den lokale horror-virksomhed Dystopia, der spreder uhygge ude på Mørkedalsvej, nu kan bruge møllen i et nyt firma-logo.

Torben Juhler


- Det er slet ikke vores mølle, udbrød en af dem i går, for dommen hos de tre møllekendere er klar: Bygningen ser uhyggelig ud!

De kommer ikke i julestemning af at betragte vindmøllen i sin røde dragt, mens jeg ser det som en hyldest til mine to favorit-hold, Vejle Boldklub og Liverpool FC.

Annonce

Stem på vafo.dk

Sådan kan fem lamper sætte gang i følelserne og holdningerne hos mange, men intentionen hos Vejle Kommune og beslutningstagerne i kulturudvalget er netop at sprede julestemning, nu hvor vingerne midlertidigt er pillet af møllen, og den traditionelle julebelysning er slukket.

Jeg er sikker på, at den lokale horror-virksomhed Dystopia, der spreder uhygge ude på Mørkedalsvej, nu kan bruge møllen i et nyt firma-logo.

Men hvad mener du om møllens nye december-look? Er det en god løsning, er det en ommer? Afgiv din stemme her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Annonce