Annonce
Haderslev

Hos Papa's håber Jonna på sol

Hos Papa's Café og Pizzeria er hverdagen vendt tilbage med de begræsninger, som coronaen stadig giver. Jonna Nissen, der er den anden halvdelen af parret bag Papa's håber på godt vejr, så gæsterne også kan være udenfor. Foto: Inge Rogat Møller
Papa's Café og Pizzeria har måtte tænke alternativt under corona-nedlukningen. Haderslevs ældste café håber på godt vejr og glade gæster.
Annonce

Haderslev: Det er en lille time, indtil Papa's Café og Pizzeria åbner.

Farzad Mohtasham farer ind gennem døren med fyldte indkøbsposer i hænderne. De friske varer til dagens serveringer skal være klar, inden de første gæster dukker op.

- Han er i gang hele tiden, konstaterer hans kone, Jonna Nissen.

Hun er egentlig sygeplejerske, men har skiftet plejen ud med restaurationsbranchen. Hun står nu blandt meget andet for menukortet i Haderslevs ældste café. Flere slags brunch, klassisk frokost, tapas, salater, pizza, hjemmebagte kager, kaffe og meget andet står på kortet, der hele tiden fornys.

Tapas er hendes aftryk på kortet. Det er spændende at lave og populært blandt gæsterne på Bispebroen.

Siden 1994 har Farzad Mohtasham serveret brunch og frokost for haderslevere og byens gæster. I flere år drev han sin forretning fra Haderslev Centrum på Gravene. En gågadeplacering trak dog, og for 18 år siden flyttede Papa's ind i lokalerne på Bispebroen.

- Vi ville tættere på gågaden, og placeringen her i det gamle børnebibliotek var en god mulighed, fortæller Jonna Nissen.

Annonce

Take-away

Foråret har ikke været som normalt. Corona lukkede i mange uger cafeen. Hos Papa's måtte man derfor i lighed med flere andre spisesteder i Haderslev tænke alternativt. Farzad Mohtasham gik  derfor i køkkenenet og lavede take-away-pizzaer. En løsning, der bragte en indtægt til forretningen i en svær tid.

- Han arbejder for tre, fortæller Jonna Nissen, der oplyser, at parret af hensyn til udgifterne generelt forsøger at holde antallet af ansatte nede på et absolut minimum.

Med de nødvendige begrænsninger kan cafeen nu igen byde gæster velkommen - både inden for og udenfor.


Men Farzad slæber nu alligevel møblerne frem og tilbage. Vi er jo ansvarlige, skal selv rydde op, det er vores investering, hvis der skulle ske noget. Og vi kan derfor ikke bare rutte med tingene.

Jonna Nissen, Papa's Café og Pizzeria


- Vi har rykket lidt rundt, så der er længere afstand mellem sidepladserne, forklarer Jonna Nissen, der også kan byde gæsterne plads i kurvemøblerne udenfor.

Haderslev Kommune har lempet på reglerne for udeservering, og restauratører som i Papa's behøver nu ikke længere slæbe møblementet frem og tilbage hver morgen, lige som de heller ikke behøver at betale afgift for at benytte de offentlige arealer foran deres facader.

Annonce

Håber på sol

Hos Papa's hilser man de nye regler velkommen.

- Men Farzad slæber nu alligevel møblerne frem og tilbage. Vi er jo ansvarlige, skal selv rydde op, det er vores investering, hvis der skulle ske noget. Og vi kan derfor ikke bare rutte med tingene, siger Jonna Nissen.

Indehaverne håber, at den nye sæson bliver god, så der kan blive kompenseret for en del af det tab, der var under nedlukningen.

- Så meget afhænger af vejret. Når solen skinner og fuglene synger, så er der mere lebensraum til alle og flere gæster, siger Jonna Nissen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce