Annonce
Sønderborg

Hotel Alsik slår portene op for gæster fra hele verden

Foyeren med lamper af Marin Skibsted og trætrappe til de øvre gemakker bliver officielt indtaget af gæster fra på mandag. Foto: Timo Battefeld
Hotelbyggeriet på havnen er fuldendt til tiden, omend der er visse småskavanker, der driller lidt, er det sikkert og vist, byen er blevet 190 værelser, tre restauranter og en helt exceptionel udsigt rigere.
Annonce

SØNDERBORG: På mandag slår det ny Hotel Alsik officielt slår dørene op for overnattende gæster. Det er afslutningen på tre års byggefase, og kronen på et stort værk, der går under betegnelsen Byens Havn, som nu også ses tydeligt i form af moderne byggerier langs havnefronten. Den 65 meter høje bygning indtager omgivelserne og drager blikket.

Uofficielt bor der allerede nu gæster fra Danfoss, som har fået æren af at tage nogle af de 190 værelser i brug.

- Vi laver en blød åbning. Der er officiel indvielse af Byens Havn 28. juni. Folk er dog velkomne til at komme og se udsigts-etagen Point of View, og restaurant Alsik åbner for spisende gæster mandag aften, fortæller direktør Henrik Bille Pedersen, der straks trykker elevatoren op på 16. etage med dens fabelagtige udsigt over byen, Dybbøl Mølle, Alssund og Flensborg Fjord for ikke at tale om en stor del af Als.

Alt er småt set herfra. Man kigger ned på kasernen, sygehuset og kollegiet over for. Butikscenter Borgen bliver lillebror, og sejlerne, der venter på, Christian X's Bro skal gå op, ligner legeklodser. Man bliver målløs over det storslåede vue over landskabet.

- Flere har sagt, Sønderskoven er vel nok stor rundt om byen, og det er den jo. Byen er meget grøn, siger direktøren, der har vist en del folk op på udsigts-etagen den sidste tid.

Kom ind og se Alsik

Hotel Alsik åbner officielt for overnattende gæster mandag 6. maj. Da kan det lade sig gøre for besøgende at gå ind og se hotellet og ikke mindst Point of View med enestående udsigt fra 16. etage. Der er plads til 75 personer ad gangen cirka klokken 10-18. Man kan tilmelde sig via hotellet app, der snart kommer op at køre. Mandag aften åbner restaurant Alsik for besøgende. Det kan lade sig gøre at få en hovedret eksklusive drikkevarer for 99 kroner. Restaurant Freia åbner 15. maj og Restaurant Syttende 29. maj.

Alsik får en blød start, så der er ingen klipning af snore eller officiel indvielse på mandag. Fredag 28. juni indvies Byens Havn officielt.

Det er Bitten og Mads Clausens Fond og PFA, der har skudt 650 millioner kroner i byggeriet af Hotel Alsik som et led i udviklingen af Byens Havn i den canadisk-amerikanske arkitekt Frank Gehrys streg.

Annonce

Værelse med udsigt

175 værelser har udsigt mod Alssund. Logoet med kløverblomsten alsikken er vævet ind i håndklæder, sengetøj og badekåber. Alt er formfuldendt. Værelserne har deres egen energistyring. Der er LED styring, og vandet opsamles og genbruges. Hvert rum har eget aircondition, og der lukkes op og ned for det alt efter, om det er i brug. Hotellet med Bitten og Mads Clausens Fond som hovedinvestor er et af de mest CO2 neutrale i verden. Intet er overladt til tilfældighederne.

I foyeren troner grønne lænestole og grå sofaer. Receptionisterne tager telefoner og fortæller kommende gæster om det spændende ny hotel i stål og glas ved Alssund. Bartenderen er ved at sætte flasker og glas på plads. Sortimentet skal rumme 53 romsorter. Der mangler en del endnu, men her er ingen panik. Trappen op til første sal fører ind i en spændende verden med boardroom, mødelokaler, konferencerum og lounges til kaffepauser, hvile og bare at nyde udsigten over det kreppede vand.

Annonce

Verdensspiser og klassisk

Restaurant Freia åbner 15. maj og Restaurant Syttende på etagen af samme navn 29. maj. Restaurant Alsik ud mod havnefronten tager allerede nu imod hotellets gæster til morgenmad. I køkkenregionerne er souschef Peter Rødsgaard ved at smage sig frem til den bedste bryg på en kaffemaskine med rige muligheder for mokka i alle varianter.

Kaffen er købmand Jebsens Kifaru fra Tanzania. Der er lagt vægt på lokale leverandører af råvarer i udvælgelsen af honning, saft og æblemost. Melet til brødet kommer fra Skærtoftmølle.

- Menuen i Alsik vil være som den, du nyder, uanset om du spiser på Maldiverne, i Spanien eller Sønderborg. Det er spareribs, humus, burger og internationale retter, fortæller Peter Rødsgaard, som har haft meget at se til med at vælge de rette øl-sorter og safter til diverse restauranter.

Freia bliver det mere klassisk nordiske med smørrebrød til frokost og aften og klar suppe med kød- og melboller, men samtlige spiser har et tvist. Alsik bliver en smagsoplevelse i farver og flavour.

Fra på mandag kan man gå ind på restaurant Alsik og få en hovedret til 99 kroner.

- Interessen for at booke værelser er ganske pæn. Her er allerede bestilt familiefester - ikke mindst konfirmationer, siger Henrik Bille Pedersen.

Der er ansat 131 mennesker i hotellets mange afdelinger.

Olafur Eliassons kringlede kunstværk snor sig uden for Alsik. Foto: Timo Battefeld
Annonce

Nordic living

Bachhuber har stået for møblementet med høje stole, der giver privatsfære selv om man sætter sig blandt andre. Møblerne er Hay og Fritz Hansen. Lamperne er lavet af Martin Skibsted med udgangspunkt i kløverblade af Alsikken. Farverne er dæmpede blå, grå og grønne med inspiration i farven i vandet og himlen uden for. Alt er holdt i enkle nordisk kølige farver i stilen Nordic Living. Der er AV teknologi og netdækning i hele huset, omend gæsterne opfordres til ikke at tage mobiltelefonen med i spa- og wellness-afdelingen, hvor man skal hvile og slappe af.

De elektroniske låse til skabene i spabadet driller lidt. Det er det eneste sted, universalchippen til samtlige hotellets funktioner ikke fungerer endnu, men det har man selvsagt tænkt sig at gøre noget ved.

Der er en fantastisk lyddæmpning i bygningen. Selv om den rummer meget beton, er der ingen rungende rum, hvor man bliver unødigt forstyrret af andres tale og musik. Det er et topmoderne hotel, der lever op til tidens ønsker om selvrealisering i form af sund kost, personlig pleje og motion i eksklusive omgivelser.

Alsik har Nordeuropas største spaafdeling på 4500 kvadratmeter. Her er fitness- og motionscenter, hvile- og treatment-rum med inden dørs og uden dørs swimmingpool. Børnene har deres eget soppebassin med legerum. Skulle der være behov for at overlade unger og teenies til sig selv, er der særlige rum til dem med personale til at holde øje med de små.

Der er tænkt på alle detaljer og faciliteter. Enkelte ting mangler at falde på plads, men Alsik er klar til at tage imod de første officielle gæster mandag.

Uden for mangler Olafur Eliassens kunstværk af sammenflettede ringe den sidste finpudsning. Vagten går sin runde med hunden Aston. Han har måttet holde 200 mennesker væk, der stod med næsen klemt flad mod ruden for at kigge ind. På mandag kan de bare gå ind!

Hotel Alsiks store attraktion Point of View står klar til at tage imod besøgende i begrænsede mængder på 75 ad gangen fra på mandag. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce