Annonce
Kolding

Hotel Koldingfjord renoverer for 12 millioner kroner

Hotel Koldingfjords hovedbyging skal have nyt tag. Privatfoto

Kolding: Med Hotel Koldingfjords over 100 år lange historie er det væsentligt for hotellets ejere, Pensionskassen for Sygeplejersker og Dansk Sygeplejeråd at værne om de historiske bygninger.

Derfor har hotellets ejere besluttet at gennemføre en omfattende renovering af taget på hovedbygningen. Renoveringen af taget gennemføres i samarbejde med bygningsrådgivere fra Deas i Århus og med to lokale entreprenørvirksomheder, O. Adsbøll & Sønner og DN Tømrer som storentreprenører.

- Renoveringen er den største samlede bygningsrenovering på Hotel Koldingfjord siden totalrenoveringen i 1990. Det glæder mig, at vi igen ved dette projekt har kunnet inddrage lokale samarbejdspartnere, udtaler administrerende direktør Peder J. Madsen i en pressemeddelelse.

Taget på hovedbygningen genetableres med over 20.000 håndstrøgne sortglaserede vingetegl fra Monier/Volstrup Teglværk i Nordjylland, og der sikres ved renoveringen optimale moderne energiløsninger i bygningen.

Renoveringen kommer til at forløbe over de kommende fem måneder. /exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce