Annonce
Erhverv

Hotel lukkede døren klokken 10: Dronningens tale gjorde forskellen

Efter direktør Peder J. Madsen på Hotel Koldingfjord tirsdag aften havde set dronningens tale til nationen i forbindelse med corona-krisen, besluttede han at lukke hotellet ned frem til den 30. marts for at være med til inddæmme smitten. Foto Søren Gylling
Det var en rolig onsdag morgen på Hotel Koldingfjord, hvor der var fire gæster på hotellet, der har 130 værelser. Da gæsterne var tjekket ud, blev der helt stille på hotellet, der nu er lukket ned frem til den 30. marts.

Kolding: Det kommer til at koste millioner. Men efter dronningen tirsdag aften tonede frem på skærmen for at tale om corona-krisen, besluttede direktøren for Hotel Koldingfjord at lukke ned frem til foreløbigt den 30. marts.

I forvejen er godt halvdelen af de 80 ansatte sendt hjem uden løn, og den anden halvdel, der tæller mange funktionærer, er nu sendt hjem med løn, og så er der et nødberedskab, der passer telefonen.

- Vi gør det primært for at være med til at stoppe den her smittekæde. Det skal ikke være herfra, at vi bidrager, siger hoteldirektør Peder J. Madsen, der fulgte med, da statsministeren tirsdag fortalte om de nye initiativer i kampen med coronavirussen, der betyder, at blandt arrangementer med flere end 10 deltagere blev forbudt og storcentre, barer og idrætsfaciliteter lukkes foreløbigt frem til 30. marts.

- Jeg synes, at det virkede stærkt, at hun fortalte om, hvordan én smittet bliver til tre. Tre smittede bliver til ni, og så videre. Det var et virkningsfuldt billede. Men min vurdering var nok, at vi fortsat skulle holde åbent. Vi kan nemlig godt levere mad til værelserne som en slags takeaway, siger Peder J. Madsen.

Annonce

Det her vil betyde tab i millionklassen, og det er uanset, at vi nu ser de her pakker med lønkompensation.

Peder J. Madsen, direktør på Hotel Koldingfjord

Milliontab

Men da hoteldirektøren havde set dronningens tale en time senere, så ændrede han holdning.

- Jeg har jo hele tiden vidst, at det her var meget alvorligt, men det ændrede noget, da jeg så dronningens tale til nationen. Så tænkte jeg, at nu måtte jeg hellere indstille skytset og holde lukket i 14 dage, siger Peder J. Madsen, der konsulterede bestyrelsesformanden, og så gik nedlukningen ellers i gang.

Telefonerne til booking af konferencer og receptioner er fortsat åbne, og økonomiafdelingen kører videre, men køkkenet er lukket ned, og værelserne står tomme.

Hotellet kan se frem til en økonomisk øretæve i millionklasse som følge af nedlukningen, og uanset om hotellet havde lukket eller ej, så ventede der et økonomisk smæk, fordi der stort set ikke er nogle gæster. Hotellet er ejet af Pensionskassen for Sygeplejersker og Dansk Sygeplejeråd. Det er to ejere med en velpolstret økonomi, men derfor gør det alligevel ondt.

- Selvom vi har gode og velpolstrede ejere, så vil de jo også gerne se en fornuftig forrentning, og så skal vi huske, at det er pensionsopsparernes penge, vi forvalter. Det her vil betyde tab i millionklassen, og det er uanset, at vi nu ser de her pakker med lønkompensation. Men vi kender ikke størrelsen endnu, siger Peder J. Madsen.

Foreløbigt gælder nedlukningen til 30. marts, og hotellet har allerede tidligere meldt ud, at hotellet er lukket i påsken.

Folk reagerer forskelligt

De voldsomme ændringer på hotellet betyder, at direktøren og ledergruppen står med en helt særlig ledelsesopgave, hvor medarbejderne reagerer vidt forskelligt, forklarer direktøren.

- Det handler om at holde dialogen åben, og så skal medarbejderne føle sig trygge. Det er det vigtigste lige nu, siger Peder J. Madsen.

- Der er mange forskellige måder at reagere på i sådan en situation, som den vi står i, og vi skal håndtere det hele. Vi har tirsdag oprettet en Facebook-gruppe, hvor de ansatte kan kommunikere med hinanden. Der skal være plads til de sociale ting, og du kan stille spørgsmål om a-kassen og sådan noget, siger Peder J. Madsen.

Onsdag lukkede direktør Peder J. Madsen på Hotel Koldingfjord hotellet ned frem til den 30. marts. - Jeg har jo hele tiden vidst, at det her var meget alvorligt, men det ændrede noget, da jeg så dronningens tale til nationen, siger hoteldirektør Peder J. Madsen. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Haderslev

Gravene skal have en plan

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce