Annonce
Billund

Hotel Refborg mærker konsekvenserne af regeringsnedluk: Restauranten er lukket og alt er annulleret

Torben Klovborg håber, at den sunde forretning, han havde før coronasmitten, også vil bestå efter den. Arkivfoto: Martin Ravn
Kun butikken hos Hotel Refborg har åbent med gourmet-varer. Restauranten er lukket, alle overnatninger er annulleret og størstedelen af medarbejderne er sendt hjem - for at minimere tabet.
Annonce

Billund: Hotel Refborg har lukket ned. Restauranten er lukket, og alle hotelbookinger er annulleret. 36 selskaber er aflyst frem til påske. Det oplyser ejer Torben Klovborg over telefonen.

- Vi må se, hvad der sker. Ligesom alle andre håber og tror jeg, at nedlukningen vil blive forlænget. Det giver ikke mening at åbne op igen med et stigende antal smittede og indlagte. Det ville være direkte dumt at åbne op for at lukke ned igen. Det ville få alt for store sundhedsmæssige konsekvenser, så vi skal gøre det færdigt, siger Torben Klovborg, der selv har det ad h. til, som han siger.

- Lige nu ved vi ikke, om vi overlever, men banken siger, at vi har en sund forretning, men hvis dette varer i lang tid, er der ingen garantier for noget som helst. På den anden side så kan hele Danmark jo ikke gå konkurs, siger Torben Klovborg, der langt hellere vil tilgive regeringen for at have overreageret end underreageret i den situation, vi står i.

- Jeg synes, det er helt forfærdeligt, og vi må tage alle de forholdsregler, vi kan, siger han, der har haft effekterne af coronavirus inde på livet i flere måneder.

- Det begyndte allerede i januar, hvor Asien ikke kom, og så er der sket en gradvis lukning, siger Torben Klovborg.

Alle kæmper deres egne kampe ved siden af kampen mod coronasmitten for også at have et eksistensgrundlag på den anden side af det her.

Torben Klovborg, Hotel Refborg

Annonce

Måske heldigere end de fleste

Han har sendt stort set alle medarbejdere hjem, men har ikke noget overblik over reglerne, som de er nu.

På den anden side ved Torben Klovborg også, at han er priviligeret i form af, at han også har boligudlejning.

- Så på den måde er jeg måske heldigere end de fleste, siger Torben Klovborg, der har valgt muligheden for at tilbyde take away fra.

- Der skal sælges virkelig meget for at holde lønninger hjemme til ti medarbejdere, så jeg har valgt at lukke ned for at begrænse mit eget tab, siger Torben Klovborg, der lige nu ser, at alle kæmper deres egen kamp i kampen mod corona.

- Alle gør jo, hvad de kan for at få penge i kassen og sikre, at der også er et eksistensgrundlag på den anden side af det her, siger Torben Klovborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Livsfarlige udspring i lystbådehavn: Unge badegæster blev bortvist fra Esbjerg Strand

Annonce