Annonce
Rejser

Hotelanmeldelse: Irsk luksus med golf i baghaven

Parker og golfbaner omgiver The K Club, der er udvidet i flere omgange. Hotellet ligger tæt ved den lille by Straffan og floden Liffey cirka tre kvarters kørsel sydvest for Irlands hovedstad Dublin. Foto: The K Club
K Club i County Kildare var det første irske hotel, der opnåede fem stjerner hos Automobile Association. En af dets golfbaner har været benyttet til Ryder Cup - "landskamp" mellem Europa og USA.

Hvis man absolut skal lede efter et hår i suppen på det store landlige landsædehotel K Club i County Kildare vest for Irlands hovedstad Dublin, må det være selve navnet. I Irland ved alle, at K’et er en forkortelse for Kildare, men for oversøiske gæster vækker hotelnavnet nok snarere tankerne hen på en natklub i Amsterdam eller det, der er endnu værre.

Intet er mere forkert: The K Club var det første irske hotel, der opnåede fem stjerner på den liste over hoteller, som organisationen Automobile Association (AA) har stået bag siden 1905.

Hotellet kan skrive sin historie helt tilbage til 1831, da vinkenderen Hugh Barton købte grunden og opførte originalbygningen Straffan House tæt ved floden Liffey.

Hugh Barton, der ejede flere vinmarker i Frankrig, måtte flygte fra landet under den franske revolution, men han tog byggeskikken fra Frankrig med sig til Irland. The K Club er opført i fransk chateau-stil, men først i 1991 åbnede det som hotel med beskedne 36 værelser.

The K Club er et luksushotel, der er tæt associeret med golfspillet. Lige uden for værelsesvinduerne ligger en golfbane, som det amerikanske golfikon Arnold Palmer har været med til at anlægge for 25 år siden. Siden er der etableret endnu en golfbane, og i 2006 var The K Club vært for den prestigefyldte golfturnering Ryder Cup - "landskamp" mellem Europa og USA.

K Club byder på en rolig atmosfære i naturskønne omgivelser, og man behøver hverken at være prins Albert af Monaco eller russisk oligark for at værdsætte hotellets høje kvalitet og klassiske interiør med tunge gardiner, tykke tæpper, lysekroner og stuk i loftet.

Annonce

The K Club

Straffan,

Co. Kildare, W23 YX53,

Irland

www.kclub.ie

Værelset

K Club råder i dag over 144 værelser, og ingen af dem er helt ens i hverken størrelse eller indretning. Der er 10 værelses- og suitekategorier at vælge mellem, og priserne begynder ved 1450 kroner for et superior-værelse, der er den billigste kategori.

Jeg overnattede på et 36 kvadratmeter stort deluxe-værelse med førsteklasses udsigt til have, park og golfbane. På værelset bliver man forkælet med mineralvand og kager, og der er også mulighed for at lave kaffe og te. Alle nødvendige remedier forefindes, og der er masser af skabsplads i foyeren.

Sengen er stor, solid og fin og med den traditionelle britiske opredning, som kontinentale gæster ofte bakser lidt med.

Badeværelset er stort og dekoreret med marmor. Der findes også badekar – et supplement, der bliver sjældnere og sjældnere i disse klimafokuserede tider.

Restaurant

K Club tilbyder spisning i fem restauranter. Hovedrestauranten The Byerley Turk er opkaldt efter en hingst fra det hestegale County Kildare, og her serveres der irske signaturretter som Monaghan-and og laks i whisky. Vinkortet er omfattende – og lidt dyrt.

Morgenmaden indtages i The River Room og byder på både kontinental- og full irish breakfast.

Prøv også at gå en tur i cocktailbaren i The Media Puzzle Lounge og husk at flippe lidt ud i dit ølvalg, så du smager andre ølmærker end de kendte Guinness- og Murphy-stouts.

Dresscoden er smart casual i alle restauranter. Det vil sige almindelig pænt tøj.

Sådan ser et værelse i kategorien bedroom suite ud på The K Club. Værelset, der tilhører hotellets næstlaveste kategori, er indrettet i typisk "britisk" luksusstil med lysekroner, tunge gardiner og tykke tæpper på gulvet. Foto: The K Club

Pris

213 euro (1600 kroner) for deluxe river view room.

Overnatning foretaget

13.-14. oktober 2019.

Spa og svimmingpool er populære aktiviteter hos The K Club. Foto: The K Club
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce