Annonce
Kolding

Hoteldirektør i Kolding: Medarbejdere bliver mødt af krav om coronapas fra fredag morgen

Adm. direktør Peder J. Madsen (tv) og Food and Beveragemanager Jesper Kristensen (th) i dialog i hotellets køkken. Fra fredag bliver skal de ansatte fremvise coronapas, når de møder ind på arbejdet. Foto: Hotel Koldingfjord
Hotellet ved Kolding Fjord vil se coronapas fra de ansatte, når de møder ind fredag morgen og fremadrettet. Direktør mener, det vil øge trygheden mellem gæster og personale.

Kolding: Fra fredag morgen den 26. november 2021 skal medarbejderne på Hotel Koldingfjord huske et gyldigt coronapas, når de møder ind på jobbet.

- Vi passer på hinanden og vores gæster. Det skal være så trygt som overhovedet muligt at besøge og arbejde på Hotel Koldingfjord, og coronapasset er et oplagt element, vi tager i brug nu, siger Hotel Koldingfjords adm. direktør, Peder J. Madsen.

Også gæsternes coronapas skal vises lidt oftere fremover. Reglerne bliver ændret, så alle forsamlinger med over 100 deltagere nu skal vise coronapas. I forvejen er der krav om coronapas ved besøg i hotellets restaurant og café.

Annonce

- Jeg ser de nye tiltag som et klart signal om, at danskerne fortsat trygt kan samles til møder, konferencer og selskaber. Vi skal naturligvis tage hensyn og hjælpe hinanden, men vi skal ikke bliver unødigt nervøse, siger Peder J. Madsen.

40 millioner kroner i tab

De foreløbigt to nedlukninger af samfundet, som har haft konsekvenser for hotellet ved Kolding Fjord, har kostet virksomheden tabt omsætning for godt 40 millioner kroner.

Og selv om hotellet stadig kan forblive åbent med den nyeste restriktioner, så koster det også penge, når man er nødt til at sende smittede medarbejdere hjem. For at minimere den risiko, peger hoteldirektøren også på coronapasset som værktøj.

- Når smitten får lov at brede sig, har det stor betydning for en mindre virksomhed som vores. For hvis en medarbejder har været nærkontakt til en smittet - og vedkommende ikke selv er vaccineret - så skal personen sendes hjem med det samme, og der vil typisk gå en uge, før personen igen kan møde på arbejde. Imens skal vi betale løn, samtidig med at vi er nødt til at kalde en vikar ind for at passe vedkommendes arbejde, fordi vi har gæster, som skal betjenes. Det er ingen tænkt situation. Sådan en situation havde vi forleden, har Peder J. Madsen tidligere forklaret til JydskeVestkysten.

Krav om coronapas hos virksomheder

  • Fredag den 12/11 blev regeringen, FH (Fagbevægelsens Hovedorganisation) og DA (Dansk Arbejdsgiverforening) enige om en trepartsaftale, der skal gøre det muligt for virksomheder at kræve, at ansatte viser gyldigt coronapas. 
  • Derudover var regeringen, FH og DA enige om at anbefale Folketinget, at den lov, som tidligere gav arbejdsgiverne mulighed for at pålægge ansatte at lade sig coronateste, genindføres.
  • Trepartsaftalen skal ifølge aftaleteksten være med til at skabe mere tryghed på arbejdspladserne og sikre, at virksomhederne kan mindske risikoen for stor smittespredning blandt de ansatte og tab af omsætning.
  • Muligheden for at kræve test af ansatte gælder kun i forhold til corona, og aftalen gælder så længe covid-19 kategoriseres som en samfundskritisk sygdom.
Annonce
Navne For abonnenter

I mange år mærkede tidligere folketingsmedlem ikke efter, når kroppen sagde fra: Nu har Marlene og familien sat forbruget kraftigt ned og taget en stor beslutning

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Sidste skoledag kørte helt af sporet: Fire elever overfaldt 15-årig kammerat med knytnæveslag og skole advarer om nåle i karameller

Sønderborg For abonnenter

Arkæologer har gjort fund i superliga-klassen: Stormandshus fra bronzealderen er dukket op på Als

Sydjylland

Rovfuglene kommer: Kvinde hakket i hovedet

Esbjerg

Mand slog 18-årig i hovedet med baseballbat midt på gågaden: Politiet indledte intensiv jagt

Mød statsministeren: Hun vil have dig til at stemme ja - men hvorfor?

Sønderborg

Stort drama ved gylletank: Mand var kortvarigt bevidstløs

Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Erhverv

Stor virksomhed med 130 medarbejdere i Kolding er solgt til rival for milliarder

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

EfB

EfB siger farvel til otte spillere

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten spørger: Hvad kommer Støjbergs parti til at hedde?

Esbjerg

Alt var tilladt - se vild billedserie og video fra folkeskolernes sidste skoledag: De unge gav den gas i Gryden

Annonce