Annonce
Kolding

Hoteldirektør i Kolding: Medarbejdere bliver mødt af krav om coronapas fra fredag morgen

Adm. direktør Peder J. Madsen (tv) og Food and Beveragemanager Jesper Kristensen (th) i dialog i hotellets køkken. Fra fredag bliver skal de ansatte fremvise coronapas, når de møder ind på arbejdet. Foto: Hotel Koldingfjord
Hotellet ved Kolding Fjord vil se coronapas fra de ansatte, når de møder ind fredag morgen og fremadrettet. Direktør mener, det vil øge trygheden mellem gæster og personale.

Kolding: Fra fredag morgen den 26. november 2021 skal medarbejderne på Hotel Koldingfjord huske et gyldigt coronapas, når de møder ind på jobbet.

- Vi passer på hinanden og vores gæster. Det skal være så trygt som overhovedet muligt at besøge og arbejde på Hotel Koldingfjord, og coronapasset er et oplagt element, vi tager i brug nu, siger Hotel Koldingfjords adm. direktør, Peder J. Madsen.

Også gæsternes coronapas skal vises lidt oftere fremover. Reglerne bliver ændret, så alle forsamlinger med over 100 deltagere nu skal vise coronapas. I forvejen er der krav om coronapas ved besøg i hotellets restaurant og café.

Annonce

- Jeg ser de nye tiltag som et klart signal om, at danskerne fortsat trygt kan samles til møder, konferencer og selskaber. Vi skal naturligvis tage hensyn og hjælpe hinanden, men vi skal ikke bliver unødigt nervøse, siger Peder J. Madsen.

40 millioner kroner i tab

De foreløbigt to nedlukninger af samfundet, som har haft konsekvenser for hotellet ved Kolding Fjord, har kostet virksomheden tabt omsætning for godt 40 millioner kroner.

Og selv om hotellet stadig kan forblive åbent med den nyeste restriktioner, så koster det også penge, når man er nødt til at sende smittede medarbejdere hjem. For at minimere den risiko, peger hoteldirektøren også på coronapasset som værktøj.

- Når smitten får lov at brede sig, har det stor betydning for en mindre virksomhed som vores. For hvis en medarbejder har været nærkontakt til en smittet - og vedkommende ikke selv er vaccineret - så skal personen sendes hjem med det samme, og der vil typisk gå en uge, før personen igen kan møde på arbejde. Imens skal vi betale løn, samtidig med at vi er nødt til at kalde en vikar ind for at passe vedkommendes arbejde, fordi vi har gæster, som skal betjenes. Det er ingen tænkt situation. Sådan en situation havde vi forleden, har Peder J. Madsen tidligere forklaret til JydskeVestkysten.

Krav om coronapas hos virksomheder

  • Fredag den 12/11 blev regeringen, FH (Fagbevægelsens Hovedorganisation) og DA (Dansk Arbejdsgiverforening) enige om en trepartsaftale, der skal gøre det muligt for virksomheder at kræve, at ansatte viser gyldigt coronapas. 
  • Derudover var regeringen, FH og DA enige om at anbefale Folketinget, at den lov, som tidligere gav arbejdsgiverne mulighed for at pålægge ansatte at lade sig coronateste, genindføres.
  • Trepartsaftalen skal ifølge aftaleteksten være med til at skabe mere tryghed på arbejdspladserne og sikre, at virksomhederne kan mindske risikoen for stor smittespredning blandt de ansatte og tab af omsætning.
  • Muligheden for at kræve test af ansatte gælder kun i forhold til corona, og aftalen gælder så længe covid-19 kategoriseres som en samfundskritisk sygdom.
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Coronapatienter vælter ind, og nu må sygehus skaffe flere senge og aflyse operationer: - Det er et enormt ekstra pres

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Dramatisk udgang på Dampark-plan: Byråd splittet efter blå enegang

Varde For abonnenter

Benta på 83 år og Egon på 88 år bor i villa - men har beholdt gården: De lever aktivt liv efter 60 års ægteskab

Navne For abonnenter

Tidligere borgmester Gylling Haahr er død: Engagement og hjælpsomhed var altid en stor del af ham

Haderslev

Byråd klar til nedrivning: Udbud af tidligere rådhus kom et lille skridt videre

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Sønderborg For abonnenter

Jack redder rålam fra den brutale død på markerne

Kolding

Koldingensisk ultraløber er nu indehaver af fire verdensrekorder i Guinness World Records: - Det giver blod på tanden

Sønderborg

Flittige skilte-tyve gør livet surt for trafikanter og tilsynsførende: - Nu også der? Vi laver ikke andet end at bestille nye skilte

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Kultur For abonnenter

Prisvinder skaber nærvær: Jeg behøver ikke at bevise noget - jeg vil glæde folk

Aabenraa

Overraskede Meldgaard-direktører vinder stor pris: Dejligt at blive værdsat for det, man gør

Annonce