Annonce
Læserbrev

Hoteldirektør om droppet havneplan: Den type politikere bidrager ikke til andet end status quo

LÆSERBREV: Det kræver mod at tage store beslutninger. Det kræver mod at være visionær på vegne af Kolding og sætte retning for fremtiden. Det kræver især mod at forklare sine beslutninger og stå fast i modvind.

Vi kunne alle være stolte af vores byråd, der turde kigge ind i fremtiden og foreslå en visionær udviklingsplan for Kolding Havn. Måske den mest fremsynede plan for udvikling af en bymidte noget sted i Danmark. Lys, liv, luft, arkitektur og design – plads til mennesker. Sådan skulle det blive på Kolding Havn. Væk med skrot og skrammel. En sund og naturlig udvikling for en god og stærk by, der vil noget i fremtiden.

Men nu svigter modet pludselig. Politisk fnidder og kolde fødder er ved at trække tæppet væk under planerne. Det er ærgerligt for Kolding.

I byens erhvervsliv har vi behov for politisk mod. Vi investerer i fremtiden i forventning om, at byens politikere tør tænke store tanker – og realisere dem. Den tillid har fået et knæk med de seneste dages udmeldinger fra en række politikere.

Det er en enestående mulighed for at ændre Kolding i positiv retning, der smuldrer lige nu. Jeg håber, politikerne finder tilbage i et frugtbart samarbejde og tænker lidt længere frem end næste kommunalvalg.

Det kræver ikke stort mod at gøre ingenting og holde den daglige drift kørende. Det kan de fleste politikere, og så er de dejligt fri for at kigge ind i fremtiden og tage de store og svære beslutninger. Problemet er, at den type politikere ikke bidrager til andet end status quo.

Vi har brug for modige politikere, der vil noget med vores dejlige by. Ikke for min skyld, ikke for Hotel Koldingfjords skyld eller for politikernes egen skyld. Den oprindelige havneplan er en gave til fremtiden – en gave til byens børn og børnebørn. Vær modige for deres skyld.

Annonce
Nu svigter modet pludselig. Politisk fnidder og kolde fødder er ved at trække tæppet væk under planerne. Det er ærgerligt for Kolding, skriver Peder J. Madsen om de droppede planer om at lukke erhvervshavnen og i stedet bygge et stort boligområde. Arkivfoto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce