x
Annonce
Haderslev

Hotelgæst løb fra kæmperegning

Det blev et dyrt bekendtskab for Hotel Norden i Haderslev at have en 59-årig mand som gæst. Den 59-årige, der stammer fra Vojens, havde logeret sig ind på hotellet i længere tid, men hver gang hotellet bad ham om at betale for sit ophold "kom han med en eller anden smart undskyldning", som vagtchef ved Syd- op Sønderjyllands Politi Erik Lindholdt formulerer det. Og det var ikke nogen lille regning, den 59-årige havde opbygget: Værdien af de mange overnatninger beløber sig nemlig til over 50.000 kroner.

- Så han har virkelig levet i overhalingsbanen. Nu er han anholdt, og vi har sigtet ham for dette og flere lignende forhold i politikredsen. Vi har samtidig kigget på, om det er muligt at fremstille ham for en dommer, men juristerne vurderer, at størrelsen af bedrageriet næppe er nok til at få ham varetægtsfængslet, lyder det fra vagtchefen.

Han opfordrer samtidig hoteller, kroer og andre gæstgiverier til at være opmærksomme på, om deres gæster rent faktisk er i stand til at betale deres regninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce