Annonce
Nordtyskland

Hotellerne slipper nu for papirhelvede

Tiden er løbet fra den skriftlige registrering af hotelgæsterne, mener politikerne. Modelfoto: Colourbox.
Takket være den slesvig-holstenske regerings indsats slipper tyske hoteller nu for papirnusseri, fordi gæster fremover ikke skal registreres på anmeldeformular.

KIEL: Af og til lykkes det Slesvig-Holsten at forandre hele forbundsrepublikken med forslag til den tyske regering. Nu er det sket igen, efter den slesvig-holstenske erhvervsminister Bern Buchholz denne sommer krævede, at det omfattende bureaukrati i forbindelse med hotelophold må standse. Nu er der nye regler på vej, som i hvert fald delvis opfylder ønskerne fra Tysklands nordligste delstat. Det skriver mediehuset SHZ.

- Jeg er glad for, at vi i fællesskab nu kan afskaffe fortidens bureaukratiske efterladenskaber, siger Bernd Buchholz til SHZ.

Ved ophold på hoteller syd for grænsen skal gæsterne udfylde en omfattende formular. Den har overnatningsstedet så pligt til at opbevare et år. Herefter bliver papiret destrueret.

Hvis der fortsat skal ske registrering behøver jo ikke nødvendigvis at udarbejde sig til et papirbjerg, mener Buchholz. Han har i stedet luftet ideen om at indføre en eller anden form for digital løsning.

Annonce
Nu baner vi vejen for, at de mange små og mellemstore virksomheder ikke pålægges unødigt papirnusseri.

Erhvervsminister Bernd Buchholz.

Gælder kun tyskere

Forslaget fra forbundsmyndighederne går på sin vis endnu videre. Her bliver der lagt op til, at gæster med tysk statsborgerskab slet ikke behøver at registrere sig, når de tjekker ind på et hotel i hjemlandet. Til gengæld skal udlændinge fortsat have gang i kuglepennen oplyser, erhvervsministeriet i Kiel til mediehuset.

Mistænksomhed over for de fremmede gæster er ikke forklaringen på, at udlændinge fortsat skal udfylde og underskrive en erklæring i forbindelse med overnatninger. Årsagen er ganske enkelt et EU-direktiv.

Sidste år blev der på hotellerne i Slesvig-Holsten udfyldt 4,5 millioner ankomstformularer.

Hjælper ikke politiet

- Men nu baner vi vejen for, at de mange små og mellemstore virksomheder ikke pålægges unødigt papirnusseri. Netop i et turistland som Slesvig-Holsten vil vi dermed frigøre ressourcer til bedre service eller andre opgaver på overnatningsstederne, konstaterer Bernd Buchholz.

For politiet er tiden også løbet fra de skriftlige formularer. Kun i et eneste tilfælde har fingeraftryk fra et af disse stykker papir i de seneste år været relevant i en straffesag.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Jørgen kæmper om at blive Danmarks bedste kloakmester: - Det er vigtigt for mig at vide, at jeg gør et godt stykke arbejde

Annonce