Annonce
Kolding

Hoteltårn i 15 etager får politikernes blå stempel

Sådan kommer hoteltårnet til at se ud set fra Slotssøen ifølge de nye visualiseringer. Visualisering: AI Arkitekter og Ingeniører
Nu har Comwell fået bearbejdet sit planlagte hoteltårn i 15 etager, så både politikere og stadsarkitekten er tilfredse med det kommende og meget markante byggeris arkitektoniske udtryk.

Kolding: - Det bliver virkelig flot!

Det mener formanden for byrådets plan-, miljø- og boligudvalg, Birgitte Kragh (V), om det kæmpemæssige hoteltårn i 15 etager, som Comwell og PensionDanmark er undervejs med ved Comwell-hotellet på Skovbrynet.

Udvalgspolitikerne er netop blevet præsenteret for nye visualiseringer af tårnet, som vil kunne ses fra hele byen. Og de er markant anderledes end de skitser, de så i foråret, da tårnet fremstod som en ensformig, moderne, firkantet, hvid bygning uden krummelurer.

Nu har hoteltårnet fået et helt andet udtryk, efter at Comwell, PensionDanmark og Kolding Kommunes arkitektteam har samarbejdet om en bearbejdning med fokus på form, materialer og bæredygtighed. De nye visualiseringer har fået politikernes blå stempel, så by- og udviklingsforvaltningen nu kan komme videre med at lave lokalplanen for det store byggeri. Lokalplanen er betingelsen for, at byggeriet overhovedet må opføres.

Annonce

Tidsplan

  • Nybyggeriet omfatter 114 værelser i hoteltårnet og en udvidelse af restaurant- og konferencefaciliteter - i alt cirka 9000 kvadratmeter.
  • Lokalplanen for byggeriet ventes at komme i offentlig høring til maj med henblik på endelig vedtagelse i slutningen af september. Derefter kan byggeriet gå i gang.

To tårne

Hoteltårnet fremtræder nu som to sammenbyggede slanke tårne, og de to bygningsdele er forskudt fra hinanden både helt nede ved jorden og oppe i højden for at forstærke indtrykket af de slanke volumener.

Og så planlægges byggeriet nu opført i brunligt tegl, som giver en naturlig variation i overfladen og udtrykker holdbarhed og kvalitet.

- Det er dejligt, at vi gennem dialog har nået et resultat, som vores stadsarkitekt roser, siger Birgitte Kragh, som også roser bygherrerne for den meget høje grad af bæredygtighed, hoteltårnet skal have. I fagsprog går bygherren efter det, som hedder en DGNB-certificering i guld.

Langt fra og tæt på

Kolding Kommunes stadsarkitekt Michael Pagaard Madsen siger, at hoteltårnet nu er tilpasset stedet "på en fin måde".

- Det er jo stadig et højhus, men det er et helt andet hus, end det første vi så, og det har været vigtigt for os, at det er det rigtige højhus, vi får. Nu er den modernistiske bygning, som de præsenterede i første omgang, blevet opløst, og bygningen får et lettere udtryk, end hvis man havde valgt den ensidige hvide bygning, forklarer han.

Michael Pagaard Madsen fortæller, at der har været fokus på såvel hoteltårnets fjernvirkning som næroplevelse.

- På afstand kan man se slagskyggerne fra de to tårne, og jo tættere, man kommer på dem, jo mere detaljeret bliver oplevelsen. Helt tæt på vil hotelfacaden opleves som et relief, som også skaber dybde og skyggeeffekter, forklarer stadsarkitelten.

Comwells koncernchef Peter Schelde er glad for, at planlægningen nu kan komme videre.

- Nu er det første skridt taget, men der er stadig mange ting i byggeriet, som skal afklares, siger han.

Sådan så det ud i de første visualiseringer. Visualisering: AI Arkitekter og Ingeniører
Her ses hoteltårnet fra Rebæk. Den store bygning til højre er Kolding Sygehus. Visualisering: AI Arkitekter og Ingeniører
Og fra Østerbrogade. Visualisering: AI Arkitekter og Ingeniører
Og fra Haderslevvej. Visualisering: AI Arkitekter og Ingeniører
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce