Annonce
Kolding

Hoteltårn i 15 etager får politikernes blå stempel

Sådan kommer hoteltårnet til at se ud set fra Slotssøen ifølge de nye visualiseringer. Visualisering: AI Arkitekter og Ingeniører
Nu har Comwell fået bearbejdet sit planlagte hoteltårn i 15 etager, så både politikere og stadsarkitekten er tilfredse med det kommende og meget markante byggeris arkitektoniske udtryk.
Annonce

Kolding: - Det bliver virkelig flot!

Det mener formanden for byrådets plan-, miljø- og boligudvalg, Birgitte Kragh (V), om det kæmpemæssige hoteltårn i 15 etager, som Comwell og PensionDanmark er undervejs med ved Comwell-hotellet på Skovbrynet.

Udvalgspolitikerne er netop blevet præsenteret for nye visualiseringer af tårnet, som vil kunne ses fra hele byen. Og de er markant anderledes end de skitser, de så i foråret, da tårnet fremstod som en ensformig, moderne, firkantet, hvid bygning uden krummelurer.

Nu har hoteltårnet fået et helt andet udtryk, efter at Comwell, PensionDanmark og Kolding Kommunes arkitektteam har samarbejdet om en bearbejdning med fokus på form, materialer og bæredygtighed. De nye visualiseringer har fået politikernes blå stempel, så by- og udviklingsforvaltningen nu kan komme videre med at lave lokalplanen for det store byggeri. Lokalplanen er betingelsen for, at byggeriet overhovedet må opføres.

Tidsplan

  • Nybyggeriet omfatter 114 værelser i hoteltårnet og en udvidelse af restaurant- og konferencefaciliteter - i alt cirka 9000 kvadratmeter.
  • Lokalplanen for byggeriet ventes at komme i offentlig høring til maj med henblik på endelig vedtagelse i slutningen af september. Derefter kan byggeriet gå i gang.
Annonce

To tårne

Hoteltårnet fremtræder nu som to sammenbyggede slanke tårne, og de to bygningsdele er forskudt fra hinanden både helt nede ved jorden og oppe i højden for at forstærke indtrykket af de slanke volumener.

Og så planlægges byggeriet nu opført i brunligt tegl, som giver en naturlig variation i overfladen og udtrykker holdbarhed og kvalitet.

- Det er dejligt, at vi gennem dialog har nået et resultat, som vores stadsarkitekt roser, siger Birgitte Kragh, som også roser bygherrerne for den meget høje grad af bæredygtighed, hoteltårnet skal have. I fagsprog går bygherren efter det, som hedder en DGNB-certificering i guld.

Annonce

Langt fra og tæt på

Kolding Kommunes stadsarkitekt Michael Pagaard Madsen siger, at hoteltårnet nu er tilpasset stedet "på en fin måde".

- Det er jo stadig et højhus, men det er et helt andet hus, end det første vi så, og det har været vigtigt for os, at det er det rigtige højhus, vi får. Nu er den modernistiske bygning, som de præsenterede i første omgang, blevet opløst, og bygningen får et lettere udtryk, end hvis man havde valgt den ensidige hvide bygning, forklarer han.

Michael Pagaard Madsen fortæller, at der har været fokus på såvel hoteltårnets fjernvirkning som næroplevelse.

- På afstand kan man se slagskyggerne fra de to tårne, og jo tættere, man kommer på dem, jo mere detaljeret bliver oplevelsen. Helt tæt på vil hotelfacaden opleves som et relief, som også skaber dybde og skyggeeffekter, forklarer stadsarkitelten.

Comwells koncernchef Peter Schelde er glad for, at planlægningen nu kan komme videre.

- Nu er det første skridt taget, men der er stadig mange ting i byggeriet, som skal afklares, siger han.

Sådan så det ud i de første visualiseringer. Visualisering: AI Arkitekter og Ingeniører
Her ses hoteltårnet fra Rebæk. Den store bygning til højre er Kolding Sygehus. Visualisering: AI Arkitekter og Ingeniører
Og fra Østerbrogade. Visualisering: AI Arkitekter og Ingeniører
Og fra Haderslevvej. Visualisering: AI Arkitekter og Ingeniører
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce