Annonce
Udland

Houthi-oprørere beslaglægger sydkoreanske skibe

Mohamed Al-Sayaghi/Reuters
To personer fra Sydkorea skulle være om bord på et af de skibe, der blev angrebet i Det Røde Hav.

Yemenitiske houthi-oprørere har beslaglagt tre skibe, herunder to sydkoreanske, i den sydlige del af Det Røde Hav.

To personer fra Sydkorea skulle være om bord på et af skibene, oplyser en embedsmand fra det sydkoreanske udenrigsministerium natten til tirsdag.

Derudover skulle der være fire personer af ukendte nationaliteter om bord.

De to skibe skulle være en slæbebåd og en sandmaskine. De skulle være ejet af det sydkoreanske selskab Woongjin Development.

Den saudiskledede koalition, som kæmper mod houthi-oprørerne, udtalte mandag, at oprørerne havde beslaglagt et skib, der var i gang med at bugsere en sydkoreansk boreplatform i den sydlige del af Det Røde Hav.

Talsmand for den saudiskledede koalition Turki al-Malk siger tirsdag i en pressemeddelelse fra et saudisk statsmedie, at skibet blev beslaglagt søndag.

Turki al-Malk kan ikke sige, hvor mange besætningsmedlemmer der var på det skib.

Ifølge det sydkoreanske udenrigsministerium var der ti udenlandske personer om bord på det skib, der bugserede den sydkoreanske boreplatform. Skibet skulle ifølge udenrigsministeriet tilhøre Saudi-Arabien.

Ministeriet udtaler, at det har sendt et krigsskib afsted mod det område, hvor skibene blev kapret.

En talsmand for houthi-oprørerne siger, at gruppen har kapret et "mistænkeligt skib", og at besætningen har det godt.

Ifølge houthiernes tv-station Al-Masirah bliver tre beslaglagte skibe, herunder et saudisk skib, sejlet til den yemenitiske havneby Salif.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce