Annonce
Vejen

Hovborg spreder det glade budskab

Krovært Jørgen Jørgensen og idemand og tovholder Tony Larsen med model af messestanden, hvor seks Hovborg-virksomheder viser flaget i Odense i det nye år. Foto: Steen Rasmussen

Seks lokale virksomheder går sammen om at vise flaget på turist- og feriemesse i Odense i januar.

HOVBORG: Ferie og fritid!

Det er lige Hovborg, tænkte fotograf Tony Larsen. Han har nu samlet seks af byens virksomheder, som i fælles front vil præsentere byens fortræffeligheder på en feriemesse i Odense Congres Center den 26.-28 januar.

Med på byens stand er Hovborg Kro, Holmeå Camping, Fiskesøen, Holmelund Jagtrejser, Brugsen og Dano Mast.

- Københavnerplantagerne og så nærheden til Legoland er to af vores vigtigste lokkemidler, fastslår krovært Jørgen Jørgensen, der hen over sommerhalvåret har utallige gæster, som nærmest udelukkende er på disse kanter for at besøge Legoland.

- Legoland er en helt fantastisk magnet, som vi alle nyder godt af. Uden den havde meget set anderledes ud, og den situation skal vi selvfølgelig udnytte, når vi skal sælge byen på messen. Ikke alle ved, hvor Hovborg ligger, men alle ved, hvor Legoland ligger, og det er vores held, mener Jørgen Jørgensen.

Krofamilien ser i øvrigt frem til en eventuel flyrute fra Kina til Billund.

- Allerede i 1790, da kroen blev bygget, havde man forudset, at der en dag ville komme kinesere på besøg. Så bare de lave døre og stuer, siger Jørgen Jørgensen.

Tony Larsen fortæller, at feriemessen i Odense forventer 16.000 gæster hen over den sidste weekend i januar.

- Messen henvender sig til danske turister. Vi får fremstillet en stand med store fotos fra byen og oplandet, og vi har også fået stillet scenen på fællesarealet til rådighed, hvor vi har en halv time til at fortælle om Hovborgs lyksaligheder, oplyser Tone Larsen, der sammen med sin kone, Helle, vil passe standen.

Som et særlig iøjnefaldende fokus, har Hovborg-gruppen fået lov at opstille en seks meter høj flagstang fra Dano Mast i messehallen, selv om der ellers er et krav om, at standen højest må være 2,5 meter høj.

Hovborg har tænkt sig at vise flaget helt til tops.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce