Annonce
Erhverv

Farvel til tidligere ejer og goddag til kæmpe overskud

Det var Bent Møllers far, som etablerede Hamag A/S, inden Bent Møller og hans bror, Gerth Lildholdt Møller, overtog. Et generationsskifte var gennemført, da Bent Møller i foråret afhændede sine resterende 33 procent af aktierne i Hamag. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Rødekro-virksomheden Hamag A/S kom ud af sit seneste regnskabsår med et ekstraordinært godt resultat. Direktør og hovedaktioner Søren Lynge Nielsen er meget fåmælt om baggrunden. Han peger dog på den tidligere ejers endelige afgang fra virksomheden som hovedårsagen.
Annonce

Rødekro: De er vant til at lave overskud, men det nyligt offentliggjorte årsregnskab er alligevel ét, der gør smilene ekstra brede i Rødekro. 18.954.858 kroner står der på linjen ud for årets resultat.

Det er virksomheden Hamag A/S, som laver udstyr og teknologi til servicestationer og tankanlæg, der kan glæde sig over et overskud, der er fem millioner kroner højere end året før. Det er da også i ledelsesberetningen konstateret, at "Ledelsen anser årets resultat for ekstraordinært godt".

Vi har forsøgt at få direktør og hovedaktionær Søren Lynge Nielsen til at fortælle om baggrunden for det store overskud. Af ledelsesberetningen fremgår blot, hvad overskuddet har været i de to seneste regnskabsår, og at man nu er færdig med et generationsskifte.

Generationsskiftet betyder, at Bent Møller, hvis far etablerede Hamag, helt er udtrådt af virksomheden, som Søren Lynge Nielsen nu ejer 75 procent af, mens Rene Lyngskov Kristensen ejer de resterede 25 procent.

Den primære årsag er, at vi har gennemført den sidste del af et generationsskifte.

Søren Lynge Nielsen, direktør og hovedaktionær, Hamag A/S

Annonce

Det står i ledelsesberetningen

Hvad er forklaringen på, at det er gået så ekstraordinært godt?

- Det er ligesom, der står i ledelsesberetningen, siger Søren Lynge Nielsen.

Hvad er forklaringen på, at det er gået så godt?

- Det, der står i ledelsesberetningen, siger Søren Lynge Nielsen.

Hvad er det, jeg har overset? Jeg synes ikke, der står noget særligt om det?

- Joh, siger Søren Lynge Nielsen.

Jeg vil gerne høre med dine ord, hvorfor det er gået så frygteligt godt?

- Jeg har ikke så meget mere at sige end det, der står i (ledelsesberetningen, red.). Den primære årsag er, at vi har gennemført den sidste del af et generationsskifte, siger Søren Lynge Nielsen.

Annonce

Klima på dagsordenen

Klima er i den grad kommet på dagsordenen, og det betyder også noget for fremtidsudsigterne for Hamag A/S, hvis kerneforretning er brændstofdelen. Den helt store udfordring er bare, at der er politisk enighed om, at mere klimavenlige drivmidler er vejen frem, men hvilke og hvornår ved ingen.

- Vi er med på fremtidens drivmidler. Problemet er, at det er politisk styret, så vi forbereder os til fremtidens drivmidler uden at vide, hvad de består af, forklarer Søren Lynge Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Lærerformand opfordrer Koldings lærere til at tage deres forholdsregler: Sådan kan de mindske risiko for at blive smittet

Annonce