Annonce
Billund

Hovedgaden skal have sin egen helhedsplan

Her i den vestlige ende af Hovedgaden ligger flere parcelhuse. En ny helhedsplan skal nu slå fast, hvordan Hovedgaden skal udvikle sig. Arkivfoto.
Billund Kommune vil lave en helhedsplan, der skal give et fingerpeg om, hvordan Hovedgaden skal udvikle sig.

Billund: De fleste har nok bemærket, at Billunds bymidte gennem den seneste håndfuld år har ændret sig ganske markant. Nu er turen kommet til en af byens gennemgående gader, Hovedgaden.

Billund Kommune har besluttet sig for at øremærke en halv million kroner til, at der bliver lavet en helhedsplan for, hvordan Hovedgaden i fremtiden skal udvikle sig.

- Planen skal selvfølgelig passe sammen med Billund Byvision og ikke stikke ud derfra. Desuden er der nogle ting, som er der i forvejen, som skal respekteres og tænkes ind, siger Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune.

Billund Byvision viser i forvejen de overordnede rammer for, hvordan byen skal udvikle sig, og her skal denne helhedsplan være næste skridt på vejen.

- Billund Byvision er en mere overordnet plan. Med denne plan bliver det mere konkret, siger Per Nyhus.

Annonce

Både huse og butikker

Hovedgaden er i dag en temmelig sammensat gade, selvom den ikke er specielt lang. Allerlængst mod vest på den modsatte side af Netto er den gamle cykelforretning ved at blive revet ned, så et nyt og meget omfattende byggeprojekt med masser af liberalt erhverv og lejligheder kan skyde op.

Ellers består den vestlige ende af Hovedgaden i høj grad af parcelhusbyggerier, mens den modsatte ende af gaden i højere grad bærer præg af bymidte med både butikker og spisesteder.

Kommunens forvaltning vil selv stå for undersøgelsen og kun i begrænset omfang bruge eksterne konsulenter.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Frivillige planter sponsorskov

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce