Annonce
Esbjerg

Formodet hovedmand bag værktøjstyverier anholdt: 49-årig tilstår nogle af indbruddene

Bygningen til venstre og værkstedet bagved, som ikke er med på fotoet, er udlejet. I sagen er der nu sigtet to danskere og to rumænere. Ejeren af bygningerne, Jørgen Nielsen, De Blaa Bude, kender ikke til, at der skulle være foregået noget ulovligt i hans bygninger i Andrup: - Jeg har bare set gamle ting og sager. Foto: Lars Stokbro
En 49-årig anholdt dansker har delvis tilstået tyverierne. Han menes at være hovedmanden i sagen. Tre andre, der blev anholdt tirsdag nægter sig skyldige. Alle løsladt efter afhøringer.

Esbjerg: Den formodede hovedmand bag en stribe værktøjstyverier blev anholdt tirsdag eftermiddag. Den 49-årige dansker har tilstået en del af de tyverier af elværktøj og andet håndværkerudstyr, som blev fundet af politiet i en nedslidt værkstedsbygning i Andrup tirsdag morgen. En lille GPS-tracker førte politiet til et bjerg af stjålet værktøj.

Efter afhøring blev manden løsladt igen. Han betegnes af politiet som hovedmanden bag en stribe indbrud i containere, byggepladser og håndværkerbiler.

- Manden har tilstået nogle af indbruddene, men nægter andre, fortæller politikommissær Ole Hillerup.

I alt blev fire mænd anholdt i sagen, da en GPS-tracker i en værdifuld gasdrevet sømpistol førte til skjulestedet. GPS-signalet fra den stjålne sømpistol kunne spores via en mobiltelefon.

Bygningerne på Andrup Byvej mellem bed & breakfast Coco og skolen blev brugt til at skjule tyvekosterne. Alle fire anholdte- herunder også to udlændinge, som viste sig at være rumænere - er blevet løsladt. Tre af de fire nægter ethvert kendskab til indbruddene og tyvekosterne.

Annonce

Jeg synes faktisk kun, jeg har set en masse gamle ting og sager derude.

Jørgen Nielsen, ejer af flyttefirmaet De Blaa Bude, ejer bygningerne, hvor tyvekosterne blev fundet

Ikke nok beviser

Politiet fandt store mængder stjålet værktøj, blandt andet meget dyrt elværktøj til håndværkere. Tømrer- og Snedkerfirmaet Jensen & Jensen mistede elværktøj for 200.000-250.000 kroner, mens Vest-Byg har mistet udstyr fra en byggeplads på Salllingsundvej for 175.000 kroner. Også i Bramming-området er stjålet værktøj og udstyr for meget store beløb.

- Efter afhøringer har vi løsladt den 49-årige. Der var ikke nok beviser til at få ham fængslet. Værdien af de stjålne har selvfølgelig betydning, men i vurderingen af, om han skulle i grundlovsforhør med krav om fængsling, indgik også den sigtedes forhistorie, om han for eksempel er prøveløsladt, er dømt for lignende indbrud tidligere og så videre, forklarer politikommissær Ole Hillerup.

Politiet og anklagerne mener trods løsladelsen, at sagen og mandens tilståelser kan føre til en retssag og senere dom. Det skyldes især hovedmandens tilståelser.

Jeg vidste intet

Jørgen Nielsen ejer bygningerne, hvor tyvekosterne blev fundet.

- Jeg er ikke blevet kontaktet af politiet, siger Jørgen Nielsen, der ikke har bemærket, at der har foregået noget mistænkeligt på hans ejendom

Han undrer sig over de høje beløb, der er nævnt i sagen.

- Jeg synes faktisk kun, jeg har set en masse gamle ting og sager derude.

Jørgen Nielsen ville onsdag over middag tjekke sine bygninger for blandt andet at sikre at låse og døre var intakte.

Bagsiden af værkstedsbygningen med rulleport. Foto: Lars Stokbro
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce