Annonce
Tønder

Hovednavn aflyser i Tønder: Festival er på jagt efter afløser

Tønder Festivals hovednavn John Prine har måttet melde afbud på grund af sygdom. Der er endnu ikke fundet en erstatning. Foto: Tønder Festival
Den amerikanske sangskriver John Prine har på grund af sygdom aflyst sin aktuelle turné i Europa. Tønder Festival arbejder på højtryk for at finde en erstatning til søndag aften i Telt 1.

TØNDER: Årets Tønder Festival, der for alvor går i luften kommende torsdag, har mistet sit hovednavn.

- Den amerikanske sangskriver John Prine har på grund af sygdom aflyst sin aktuelle turné i Europa, meddeler festivalen i en netop udsendt pressemeddelelse.

Tidligere på sommeren måtte den 72-årige John Prine aflyse en række koncerter i USA og Canada på grund af en operation og efterfølgende nødvendig tid til at komme til kræfter igen.

Hans læger har nu rådet ham til en længere periode med ro og hvile, og det betyder, at John Prines Europaturné i august og september, hvor afslutningskoncerten i Tønder søndag aften var et af stoppestederne, bliver udskudt til senere koncertdatoer.

Annonce

Erstatning

- Vi er meget kede af, at John Prine er ramt af sygdom og sender de varmeste hilsner og god bedring til ham. Der er kort tid til festivalen, og vi arbejder lige nu benhårdt på en løsning for programmet søndag aften i Telt 1, hvor John Prine skulle have optrådt. Det bliver en stor buket af kunstnere, der er på plakaten på årets festival, eller er en del af vores netværk. Vi har allerede fået mange positive tilbagemeldinger, men det er for tidligt at melde det endelige program ud. Vi håber på publikums forståelse, siger Maria Theessink, kunstnerisk leder af Tønder Festival.

Vender tilbage

John Prine, der besøgte Tønder Festival i 2015, vender tilbage og giver koncert søndag den 30. august på Tønder Festival 2020.

John Prines management og pladeselskab sender i forbindelse med aflysningen en hilsen til alle fans:

- We are grateful for the loyal support of our fans all over the world, and John is really looking forward to getting back to what he loves to do (Vi er taknemlige for den opbakning, vi møder over hele verden. John ser frem til at komme tilbage til det, han elsker at gøre, red.), skriver pladeselskabet i den udsendte meddelelse.

Afbud nummer to

John Prines afbud er faktisk det andet, der rammer årets Tønder Festival. I juli meddelte den ligeledes amerikanske sanger John Moreland, at han ikke ville dukke op. Begrundelsen var dog ikke sygdom, men derimod tiltagende flyskræk.

I stedet for John Moreland indtræder den danske sanger og sangskriver Claus Hempler i Tønder Festivals program.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Gratis: Hyggeaften hos Hr. P

Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Team Esbjerg

Dagens gode nyhed: Esbjergs håndbolddronnning laver ny aftale - derfor forlænger Estavana Polman

Sydjylland

Små handelsskoler risikerer at miste udkantstilskud: Nu står flere til at gå i minus

Annonce