Annonce
Tønder

Hovednavn meldte afbud til Tønder Festival: Nu er afløseren fundet

Tønder Festivals hovednavn John Prine har måttet melde afbud på grund af sygdom. Nu hyldes han af kollegerne ved afslutningskoncerten søndag aften. Foto: Tønder Festival
Årets hovednavn på Tønder Festivalen, John Prine, har måttet melde afbud på grund af sygdom. I stedet træder en lang række kunstnere til og hylder sangskriveren i Telt 1 søndag aften.

TØNDER: Mesteren selv har måttet melde afbud til årets Tønder Festival, men nu er afløseren, eller rettere sagt afløserne, fundet.

I sidste uge indløb den triste meddelelse, at sygdomsramte John Prine var nødt til aflyse sin aktuelle turné i Europa. Den 72-årige amerikanske sangskriver skulle have givet koncert søndag aften i Telt 1 på Tønder Festival, der traditionelt regnes som festivalens afslutningskoncert.

Programmet søndag aften ser nu anderledes ud, men publikum bliver ikke snydt for John Prines store sange.

- Talrige musikere og sangskrivere har nemlig sagt ja til stille op til en stor hyldestkoncert med titlen “All The Best – John Prine Tribute, meddeler Tønder Festivalen i en netop udsendt pressemeddelelse.

Annonce

Vi vil gerne sige stor kæmpestor tak til alle de kunstnere, der prompte har sagt ja til at hjælpe, og vi glæder os til et brag af en koncert.

Maria Theessink, kunstnerisk leder af Tønder Festival

På scenen

Ved koncerten kan man opleve Luke Winslow-King, Ryan McMahon, John Smith, Irish Mythen, William Crighton, Max Gomez, Caitlin Canty, Tide Lines, Dan Sultan, Martin Harley & Sam Lewis og danske Poul Krebs. Der er sammensat et særligt backingband til koncerten.

- Vi vil gerne sige stor kæmpestor tak til alle de kunstnere, der prompte har sagt ja til at hjælpe, og vi glæder os til et brag af en koncert, siger Maria Theessink, kunstnerisk leder af Tønder Festival.

Dinesen varmer op

Poul Krebs bliver i øvrigt ikke eneste danske navn på Telt 1-scenen søndag aften. Tønder-drengen Jacob Dinesen er ligeledes på plakaten. Han var således udset til at "varme op" for John Prince. Nu bliver Dinesen-koncerten så i stedet nedtællingen til hyldestkoncerten for det amerikanske sangskriver-ikon.

Tønder Festivalen har i øvrigt allerede sikret sig, at John Prine vender tilbage og giver koncert søndag 30. august i Tønder i 2020.

Amerikanske John Prine har spillet på Tønder Festivalen flere gange. I år har han måttet melde afbud, men efter planen vender han tilbage næste år. Arkivfoto: Jens L. Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce