Annonce
Tønder

Hovednavn meldte afbud til Tønder Festival: Nu er afløseren fundet

Tønder Festivals hovednavn John Prine har måttet melde afbud på grund af sygdom. Nu hyldes han af kollegerne ved afslutningskoncerten søndag aften. Foto: Tønder Festival
Årets hovednavn på Tønder Festivalen, John Prine, har måttet melde afbud på grund af sygdom. I stedet træder en lang række kunstnere til og hylder sangskriveren i Telt 1 søndag aften.

TØNDER: Mesteren selv har måttet melde afbud til årets Tønder Festival, men nu er afløseren, eller rettere sagt afløserne, fundet.

I sidste uge indløb den triste meddelelse, at sygdomsramte John Prine var nødt til aflyse sin aktuelle turné i Europa. Den 72-årige amerikanske sangskriver skulle have givet koncert søndag aften i Telt 1 på Tønder Festival, der traditionelt regnes som festivalens afslutningskoncert.

Programmet søndag aften ser nu anderledes ud, men publikum bliver ikke snydt for John Prines store sange.

- Talrige musikere og sangskrivere har nemlig sagt ja til stille op til en stor hyldestkoncert med titlen “All The Best – John Prine Tribute, meddeler Tønder Festivalen i en netop udsendt pressemeddelelse.

Annonce

Vi vil gerne sige stor kæmpestor tak til alle de kunstnere, der prompte har sagt ja til at hjælpe, og vi glæder os til et brag af en koncert.

Maria Theessink, kunstnerisk leder af Tønder Festival

På scenen

Ved koncerten kan man opleve Luke Winslow-King, Ryan McMahon, John Smith, Irish Mythen, William Crighton, Max Gomez, Caitlin Canty, Tide Lines, Dan Sultan, Martin Harley & Sam Lewis og danske Poul Krebs. Der er sammensat et særligt backingband til koncerten.

- Vi vil gerne sige stor kæmpestor tak til alle de kunstnere, der prompte har sagt ja til at hjælpe, og vi glæder os til et brag af en koncert, siger Maria Theessink, kunstnerisk leder af Tønder Festival.

Dinesen varmer op

Poul Krebs bliver i øvrigt ikke eneste danske navn på Telt 1-scenen søndag aften. Tønder-drengen Jacob Dinesen er ligeledes på plakaten. Han var således udset til at "varme op" for John Prince. Nu bliver Dinesen-koncerten så i stedet nedtællingen til hyldestkoncerten for det amerikanske sangskriver-ikon.

Tønder Festivalen har i øvrigt allerede sikret sig, at John Prine vender tilbage og giver koncert søndag 30. august i Tønder i 2020.

Amerikanske John Prine har spillet på Tønder Festivalen flere gange. I år har han måttet melde afbud, men efter planen vender han tilbage næste år. Arkivfoto: Jens L. Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce