Annonce
Tønder

Hovednavn meldte afbud til Tønder Festival: Nu er afløseren fundet

Tønder Festivals hovednavn John Prine har måttet melde afbud på grund af sygdom. Nu hyldes han af kollegerne ved afslutningskoncerten søndag aften. Foto: Tønder Festival
Årets hovednavn på Tønder Festivalen, John Prine, har måttet melde afbud på grund af sygdom. I stedet træder en lang række kunstnere til og hylder sangskriveren i Telt 1 søndag aften.

TØNDER: Mesteren selv har måttet melde afbud til årets Tønder Festival, men nu er afløseren, eller rettere sagt afløserne, fundet.

I sidste uge indløb den triste meddelelse, at sygdomsramte John Prine var nødt til aflyse sin aktuelle turné i Europa. Den 72-årige amerikanske sangskriver skulle have givet koncert søndag aften i Telt 1 på Tønder Festival, der traditionelt regnes som festivalens afslutningskoncert.

Programmet søndag aften ser nu anderledes ud, men publikum bliver ikke snydt for John Prines store sange.

- Talrige musikere og sangskrivere har nemlig sagt ja til stille op til en stor hyldestkoncert med titlen “All The Best – John Prine Tribute, meddeler Tønder Festivalen i en netop udsendt pressemeddelelse.

Annonce

Vi vil gerne sige stor kæmpestor tak til alle de kunstnere, der prompte har sagt ja til at hjælpe, og vi glæder os til et brag af en koncert.

Maria Theessink, kunstnerisk leder af Tønder Festival

På scenen

Ved koncerten kan man opleve Luke Winslow-King, Ryan McMahon, John Smith, Irish Mythen, William Crighton, Max Gomez, Caitlin Canty, Tide Lines, Dan Sultan, Martin Harley & Sam Lewis og danske Poul Krebs. Der er sammensat et særligt backingband til koncerten.

- Vi vil gerne sige stor kæmpestor tak til alle de kunstnere, der prompte har sagt ja til at hjælpe, og vi glæder os til et brag af en koncert, siger Maria Theessink, kunstnerisk leder af Tønder Festival.

Dinesen varmer op

Poul Krebs bliver i øvrigt ikke eneste danske navn på Telt 1-scenen søndag aften. Tønder-drengen Jacob Dinesen er ligeledes på plakaten. Han var således udset til at "varme op" for John Prince. Nu bliver Dinesen-koncerten så i stedet nedtællingen til hyldestkoncerten for det amerikanske sangskriver-ikon.

Tønder Festivalen har i øvrigt allerede sikret sig, at John Prine vender tilbage og giver koncert søndag 30. august i Tønder i 2020.

Amerikanske John Prine har spillet på Tønder Festivalen flere gange. I år har han måttet melde afbud, men efter planen vender han tilbage næste år. Arkivfoto: Jens L. Hansen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce