Annonce
Kolding

Hovednavn på jazzfestival spiller på Godset

Omer Avital bakkes op af en kvartet, når han giver koncert på Godset 30. august. PR Foto

Kolding: Den israelsk-amerikanske komponist og kontrabassist Omer Avital er hovednavnet på årets jazzfestival Jazz i Trekanten.

Sammen med sin kvintet spiller han på Godset fredag 30. august kl. 20.

Amerikanske Downbeat kalder Omer Avital for en af jazzens største nyopdagelser de seneste to årtier. New York Times kalder ham for "extraordinary".

I 2006 vandt hans album "Suite Of The East" den franske pris "Album of the Year" og blev kåret som "Top Ten Jazz Album" af amerikanske NRP Music.

Omer Avital er også blevet kaldt for en af den moderne jazz musikalske og visionære pionerer og er især kendt for sin dansende spillestil på kontrabassen.

Med sig i Kolding har Omer Avital fire af sine israelske landsmænd, som ligesom Avital selv i dag er bosiddende i Brooklyn: Eden Ladin på klaver, Asaf Yuria på sopran- og tenorsaxofon, Alexander Levin på tenorsaxofon og Ofri Nehemya på trommer.

Billet til koncerten kan købes online.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

10 Lokale politihelte blev hædret

Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce