Annonce
Kolding

Hovednavn på jazzfestival spiller på Godset

Omer Avital bakkes op af en kvartet, når han giver koncert på Godset 30. august. PR Foto

Kolding: Den israelsk-amerikanske komponist og kontrabassist Omer Avital er hovednavnet på årets jazzfestival Jazz i Trekanten.

Sammen med sin kvintet spiller han på Godset fredag 30. august kl. 20.

Amerikanske Downbeat kalder Omer Avital for en af jazzens største nyopdagelser de seneste to årtier. New York Times kalder ham for "extraordinary".

I 2006 vandt hans album "Suite Of The East" den franske pris "Album of the Year" og blev kåret som "Top Ten Jazz Album" af amerikanske NRP Music.

Omer Avital er også blevet kaldt for en af den moderne jazz musikalske og visionære pionerer og er især kendt for sin dansende spillestil på kontrabassen.

Med sig i Kolding har Omer Avital fire af sine israelske landsmænd, som ligesom Avital selv i dag er bosiddende i Brooklyn: Eden Ladin på klaver, Asaf Yuria på sopran- og tenorsaxofon, Alexander Levin på tenorsaxofon og Ofri Nehemya på trommer.

Billet til koncerten kan købes online.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Verdens Høredag i Vejen

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce