Annonce
Kultur

Hovedrolle på Vejle Musical Teater: Døren står på klem til en professionel karriere for fredericianer

Morten Kristensen er uddannet frisør, men håber nu på, at hovedrollen i "Saturday Night Fever – the musical" måske kan åbne døren til en karriere som professionel musicalperformer. PR-foto
26-årige Morten Kristensen fra Fredericia har 10 års sceneerfaring, og det meste af tiden har været i Vejle.

Vejle/Fredericia: En professionel karriere inden for musicalverdenen.

Det er målet for den 26-årige fredericianer Morten Kristensen, der har en altdominerende hovedrolle i Vejle Musical Teaters forestilling, "Saturday Night Fever - The Musical", som har premiere lørdag. Den kan måske endda ende med at bringe ham direkte videre på Musicalakademiet i Fredericia.

Bo Mikkelsen fra Vejle Musical Teater har da også kun rosende ord til overs for Morten Kristensen.

– Morten var med i Vejle første gang for 10 år siden. Det var i opsætningen af "Grease", og siden har han været på rollelisten i vores musicalproduktioner "Midt om natten" i 2011, "All Shook Up" i 2015 og "The Sound of Music" i 2017. Derfor er vi meget stolte over at kunne præsentere ham i hovedrollen som Tony Manero i "Saturday Night Fever – the musical", fortæller Bo Mikkelsen, der for 15 år siden startede Vejle Musical Teater.

Og både Vejle Musical Teater og Vejle Musikteater ved godt, at de kun har Morten Kristensen til låns. Udover sin medvirken i Vejle Musical Teaters musicalproduktioner, har Morten Kristensen medvirket i en række andre opsætninger, deriblandt "Klokkeren fra Notre Dame", "West Side Story", "Hairspray" og "Catch Me If You Can".

Annonce
Morten Kristensen har hovedrollen som Tony Manero i Vejle Musical Teaters og Vejle Musikteaters opsætningen af "Saturday Night Fever – the musical". PR-foto

Mange kvaliteter

– Morten har utrolig mange kvaliteter. For det første er han en hamrende dygtig danser, men endnu mere vigtigt er, at han også er et utroligt rart og behageligt menneske, der støtter og er der for de øvrige på holdet, og derigennem udstråler en stor energi, siger Bo Mikkelsen.

- Han er på en gang et menneske, der både er helt nede på jorden og samtidig professionel til det ypperste, på vejen mod målet, nemlig at skabe en stensikker succes, tilføjer Bo Mikkelsen.

Morten Kristensen er uddannet frisør, men håber nu på, at hovedrollen i "Saturday Night Fever – the musical" måske kan åbne døren til en karriere som professionel musicalperformer.

- Det er i hvert fald drømmen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce