Annonce
Kolding

Hovedrollen i Munkensdams musical passer perfekt til Kenneth: Det kunne nærmest være mit liv

Danserne giver den gas med spring. Hovedpersonen Christopher, Kenneth Lund, ses i midten af billedet, hvor han sidder på en stol. Foto: Yilmaz Polat

75 elever fra Munkensdam Gymnasium er næsten i mål med årets musical Tankeslip - en forestilling fyldt med engageret musik, sang og skuespil. Der er premiere den 31. januar.

Kolding: De elever, der øver på Munkensdam Gymnasiums musical Tankeslip, brænder for opgaven.

Kenneth Lund har hovedrollen som gymnasieeleven Christopher.

- Jeg gik bare til audition for min venindes skyld, for at støtte hende, for hun ville gerne være med. Det kom hun ikke, men det gjorde jeg. Rollen som Christopher passer perfekt til mig, for det kunne nærmest være mit liv, fortæller han.

I starten havde han det lidt svært med replikkerne, men de er på plads nu.

- Jeg føler mig rigtig godt tilpas med rollen, siger Kenneth Lund.

I forestillingen bruges masser af humor, og så er der fokus på gymnasiet. Uden at røbe for meget kan det afsløres, at publikum i løbet af forestillingen blandt andet støder på en biologieksamen, datingappen Tinder og en god og en dårlig samvittighed. En del af forestillingen foregår på Kissers Carport, der minder om det lokale værtshus Knuds Garage.

Faktisk var Kenneths veninde langt fra den eneste, der ikke kom med i musicalen.

140 gik til audition, og 75 kom med i forestillingen.

- Der foregår mange aktiviteter på gymnasiet, men det er her, du finder de mest dedikerede folk. Til mange andre ting skal du spørge: "gider du gøre det?" Her kommer folk hele tiden selv med masser af ideer:" skal vi ikke prøve det? eller "skal vi ikke have en ekstra spilledag?". Her handler det mere om begrænsningens kunst, siger Andy Pedersen, der sammen med Freja Hegnby er produktionsleder på musicalen.

- Og vi spiller en forestilling mere, end vi plejer. For vi spiller to gange i stedet for en lørdag den 3. februar, forklarer han.

Annonce

Musicalen

Årets musical Tankeslip er skrevet af Nicklas Buch Jensen, der gik ud af Munkensdam Gymnasium sidste år.

75 elever knokler på for at opføre forestillingen, der er 100 procent elevstyret.

Forestillingen spiller første gang onsdag den 31. januar klokken 19.

Der kan købes billetter til i alt fem forestillinger på forskellige tidspunkter på munkensdam musical.dk

Christina Mekdes, billedet, har sammen med Lasse Qvist og Jeppe Hauberg skrevet al musicalens musik. Foto: Yilmaz Polat

Nakken måtte på plads

Nanna Lundbæk og Mette Petersen har danset i mange år, og de øver de andre dansere godt igennem, så de får overvundet deres frygt for at springe. Det kan give lidt knubs. En elev måtte efter en af prøverne en tur til kiropraktor, fordi hendes nakke satte sig fast, men bagefter kom hun op og dansede videre.

En instruktør har danset latin, så han har fået lært nogle grundlæggende salsatrin fra sig, som musikerne selvfølgelig også mestrer. Mange af musikerne går på Musikalsk Grundkursus på musikskolen samtidig med, at de går i gymnasiet.

Al musik er skrevet af Lasse Qvist, Jeppe Hauberg og Christina Mekdes.

Teaterdelen står Caroline Haugaard og Michael Sirach for, mens Selma Kuypers og Nikolaj Jes Petersen står i spidsen for scenografi/backstage.

Elever fra Munkensdam Gymnasium øver på årets musical. Det er forestillingen Tankeslip, der får premiere den 31. januar. Foto: Yilmaz Polat
Elever fra Munkensdam Gymnasium øver på årets musical. Det er forestillingen Tankeslip, der får premiere den 31. januar. Foto: Yilmaz Polat
Elever fra Munkensdam Gymnasium øver på årets musical. Det er forestillingen Tankeslip, der får premiere den 31. januar. Foto: Yilmaz Polat
Elever fra Munkensdam Gymnasium øver på årets musical. Det er forestillingen Tankeslip, der får premiere den 31. januar. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Annonce