Annonce
Debat

Udvidelse af hovedvej A11 er et urealistisk ønske

A 11 syd for Skærbæk. Foto: Uwe Iwersen

Læserbrev:  Erhvervslivet i Tønder ønsker en motorvej eller i det mindste en såkaldt 2 + 1 løsning. Desværre et urealistisk ønske. De trafikproblemer, vi har, står ikke mål med de problemer, man har andre steder i landet.


De trafikproblemer, vi har, står ikke mål med de problemer, man har andre steder i landet.

Fra læserbrevet


Annonce

Trafikpropper oplever vi kun, når der skiftes sommerhuse på Rømø. Her er der flere løsninger, man kunne bede de tyske feriegæster om at køre til Rømø via Padborg – Toftlund. Der er meget sjældent problemer på denne strækning. Man kunne også opfordre udlejningsfirmaerne til at holde skiftedag på andre dage end lørdage. Det kunne helt sikkert mindske presset.

Endelig kunne man vælge at lukke Storegade i Skærbæk for trafik, og dermed lave den om til en gågade. Det ville gøre det muligt at sløjfe trafikkrydset midt i byen, der hvor trafikpropperne nu opstår.

Sluttelig kunne man mere aktivt forsøge at få langsomt kørende trafik væk fra A 11. Her tænker jeg på landbrugsmaskiner. Jordfordelinger er her et velkendt og effektivt redskab. Om efteråret burde man forbyde tyske landmænd at køre deres energimajs over grænsen med traktorer. De burde i stedet transportere deres afgrøder på lastbil.

Tønder kommune kan gøre meget for at forbedre trafikforholdene på A11, den eneste strækning i kommunen, hvor man nu risikere at holde i kø i mere end 10 minutter. Hvis landbruget og udlejningsfirmaerne på Rømø vil medvirke positivt, tror jeg alle nuværende problemer kan fjernes med et snuptag og uden større omkostninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Annonce