Annonce
forside

Hovedvidne ændrer forklaring i penis-sagen

En 46-årig kvinde blev flere gange formanet af retsformanden, fordi hun ændrede forklaring til fordel for sine familiemedlemmer.

Sønderborg: Retsformand Leon Fredgaard var på tredjedagen af den omfattende penis-sag fra Tinglev ved at tabe tålmodigheden med hovedvidnet - en 46-årig afghansk kvinde, da hun sad ansigt til ansigt med de fire tiltalte - en eksmand, en bror, en datter og en svigersøn.

De er tiltalt for vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter ved den 1. maj i år kort før klokken 19.00 at have overfaldet hendes nye ven - en 44-årig mand - med slag og spark i hovedet på kroppen og på kønsdelene. Efter overfaldet stod manden i sine shorts med blodet løbene ned af benene. Efter anklagemyndighedens opfattelse er manden blevet skåret med en kniv ved penis, så huden er løsenet og gledet op.

I flere politiafhøringer har den 46-årige kvinde blandt andet forklaret om voldsbataljen i hendes baghave i Tinglev, men ved domsmandssagen ændrede hun så meget på sine tidligere forklaringer, at de ikke belastede hendes familiemedlemmer.

- Det er nu fjerde gang i dag, jeg gentager, at du vidner under straffeansvar. Du har haft tolk under politiafhøringerne, og du har underskrevet rapporterne, formanede retsformanden den 46-årige kvinde.

Kvinden har blandt fortalt politiet, at to af hendes familiemedlemmer havde sagt, at de ville slå hendes nye ven ihjel, uanset hvor han var henne.

Annonce

Ændrede forklaring

Det ændrede kvinden til, at det var noget, hun havde fundet på, fordi hun mente, at familiemedlemmerne skulle have en form for straf.

Kvinden har også til politirapporten forklaret, at hun havde set svigersønnen i haven med handsker og en kniv i hånden. Det ændrede hun så til, da hun så blodet, at der måtte være en kniv indblandet.

Anklager Britt Ankersø ville gerne høre, om hun havde haft andre familiemedlemmer på besøg siden voldsbataljen i maj, hvor de fire tiltalte har siddet varetægtsfængslet. Hun havde ikke haft besøg.

- Har nogen forsøgt at påvirke din forklaring, spurgte anklageren. Det benægtede den 46-årige kvinde.

Anklageren ville også gerne vide, om kvinden havde en idé om, hvordan den alvorlige skade var opstået med hendes vens penis.

Trak i penis

- Jeg tror ikke, at der har været en kniv indblandet, men en har trukket så hårdt i penis, at huden er bristet, var hendes teori.

Hun var i retsmøde heller ikke sikker på, at svigersønnen havde en plastikhandske på. Dem som hænger ved benzintanke eller bruges i bageriafdelinger i varehuse. Dem bruger han, når han hjælper sin svigermor i haven.

En politihund har fundet en plastikhandske i haven med dna fra svigersønnen på indersiden og dna på oversiden fra offeret.

De tre forsvarsadvokater, Lars Thousig, Jørn B. Svandberg, Morten Wosylus Kamp og JydskeVeskysten har endnu ikke fået svar fra Vestre Landsret på deres kæremål fra fredagens retsmøde, hvor domsmandsretten lukkede dørene for offentligheden ved afhøringen af det 44-årige offer.

Retssagen fortsætter i dag, hvor der var planlagt dom, men tiden er skredet så meget, at der skal tages flere dage i brug.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce