Annonce
112

Hovedvidne anholdt: Udeblev fra retten i øksesag

Torsdag eftermiddag forventes der at falde dom i sag fra Abild, hvor flere personer er tiltalt for to overfald med økse. Arkivfoto: Claus Thorsted

Tønder: Sagen om to overfald med økser i juni og juli måned i Abild er i de seneste dage blevet ført i Retten i Sønderborg. Her er en gruppering bestående af tre mænd på henholds 21, 29 og 35 år samt en 36-årige kvinde anklaget for at være gået til angreb på kvindens ekskæreste med en økse, samt også at have kastet en økse efter en tysk lastbilchauffør.

Torsdag morgen blev den tredje og sidste retsdag indledt med, at politiet måtte på besøg hos et af hovedvidnerne i sagen, der ikke planmæssigt var dukket op i retten. Hovedvidnet blev anholdt og bragt til retten, hvor der skal afgives vidneforklaringer resten af dagen. Alle tiltalte har nægtet sig skyldige.

JydskeVestkysten følger sagen, hvor der forventes afsagt dom torsdag eftermiddag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Annonce