Annonce
112

Hovsa: Børnehave må se langt efter legeplads på grund af ukendt dokument

Susan Rosendal og Frank Andersen med sønnen Nuca. Der er ikke nogen udendørs legeplads ved børnehaven i baggrunden. Det skulle der have været. Foto: Morten Nielsen
Hvorfor er der ingen legeplads ved landsbyens nye børnehave? spørger forældre. Det skulle der have været, men så dukkede pludselig en mystisk hindring op fra gemmerne.

Lunde: Ved skoleårets begyndelse for nogle uger siden blev en ny børnehave i landsbyen Lunde ved Nørre Nebel taget i brug. Forældrepar er glad for, at familiens to børn nu er kommet til den nye børnehave, men én ting undrer virkeligt.

- Der er slet ingen legeplads ved den nye børnehave, siger mor Susan Rosendal, 37 år.

Det er en væsentlig kontrast til den børnehave, som børnene gik i frem til denne sommerferie. Den hed Børnehaven i Lundparken og bygningen ligger cirka en kilometer fra skolen.

Her var nogle meget store arealer med legeplads.

Annonce

1000 indbyggere

  • Skolen i Lunde er en del af Blåbjergskolen, som også har afdeling i Nørre Nebel.
  • Der er cirka 1000 indbyggere i Lunde Sogn, som ligger sydøst for Nørre Nebel.

Integreret enhed

Susan Rosendal og manden Frank Andersen, 41 år, har datteren Naia, fire år, og sønnen Nuca på tre år.

- Det er da godt, at de har flyttet børnene hen til skolen, siger Frank Andersen.

Børnehave og skole bliver nemlig en mere integreret enhed, vurderer Frank.

Men han synes også, at det er mærkeligt, at børnene havde langt bedre muligheder for at lege og i det hele taget være ude i den hidtidige børnehave.

Der er kommet en mail til forældrene, hvor det bliver forklaret, at der endnu ikke er etableret en legeplads på grund af en manglende landzonetilladelse.

- Det er da bare underligt, at vi ikke får mere at vide, siger Susan Rosendal, som dog lægger vægt på, at pædagogerne har fortalt, at børnene trives godt her i det nye skoleår, selv om legepladsen ikke fulgte med børnehaven.

Dokument dukkede op under høring

Der er en forklaring på, at der ikke er en legeplads endnu. Under høring om etablering af legepladsen i landzone, dukkede der lige pludselig et hidtil ukendt dokument op, oplyser Thomas Jaap, som er direktør for plan, kultur og teknik i Varde Kommune.

- Det dokument går tilbage til Blaabjerg Kommunes tid, siger Thomas Jaap.

Lunde lå i Blaabjerg Kommune frem til 2007, men er nu en del af Varde Kommune som følge af kommunesammenlægningen.

Det er på grund af dette altså ret gamle dokument, at legepladsen ikke fulgte med, da børnehaven flyttede. Dokumentet kom nemlig bag på Varde Kommune.

Men der kommer en legeplads, spørgsmålet er bare hvornår:

- Vi forsøger at finde en løsning, og jeg vurderer, at vi kan gå i gang med at anlægge legepladsen om en måned, siger Thomas Jaap.

I den tidligere børnehave i Lundparken var der masser af areal til legeplads, som det ses i baggrunden. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce