Annonce
112

Hovsa: Børnehave må se langt efter legeplads på grund af ukendt dokument

Susan Rosendal og Frank Andersen med sønnen Nuca. Der er ikke nogen udendørs legeplads ved børnehaven i baggrunden. Det skulle der have været. Foto: Morten Nielsen
Hvorfor er der ingen legeplads ved landsbyens nye børnehave? spørger forældre. Det skulle der have været, men så dukkede pludselig en mystisk hindring op fra gemmerne.

Lunde: Ved skoleårets begyndelse for nogle uger siden blev en ny børnehave i landsbyen Lunde ved Nørre Nebel taget i brug. Forældrepar er glad for, at familiens to børn nu er kommet til den nye børnehave, men én ting undrer virkeligt.

- Der er slet ingen legeplads ved den nye børnehave, siger mor Susan Rosendal, 37 år.

Det er en væsentlig kontrast til den børnehave, som børnene gik i frem til denne sommerferie. Den hed Børnehaven i Lundparken og bygningen ligger cirka en kilometer fra skolen.

Her var nogle meget store arealer med legeplads.

Annonce

1000 indbyggere

  • Skolen i Lunde er en del af Blåbjergskolen, som også har afdeling i Nørre Nebel.
  • Der er cirka 1000 indbyggere i Lunde Sogn, som ligger sydøst for Nørre Nebel.

Integreret enhed

Susan Rosendal og manden Frank Andersen, 41 år, har datteren Naia, fire år, og sønnen Nuca på tre år.

- Det er da godt, at de har flyttet børnene hen til skolen, siger Frank Andersen.

Børnehave og skole bliver nemlig en mere integreret enhed, vurderer Frank.

Men han synes også, at det er mærkeligt, at børnene havde langt bedre muligheder for at lege og i det hele taget være ude i den hidtidige børnehave.

Der er kommet en mail til forældrene, hvor det bliver forklaret, at der endnu ikke er etableret en legeplads på grund af en manglende landzonetilladelse.

- Det er da bare underligt, at vi ikke får mere at vide, siger Susan Rosendal, som dog lægger vægt på, at pædagogerne har fortalt, at børnene trives godt her i det nye skoleår, selv om legepladsen ikke fulgte med børnehaven.

Dokument dukkede op under høring

Der er en forklaring på, at der ikke er en legeplads endnu. Under høring om etablering af legepladsen i landzone, dukkede der lige pludselig et hidtil ukendt dokument op, oplyser Thomas Jaap, som er direktør for plan, kultur og teknik i Varde Kommune.

- Det dokument går tilbage til Blaabjerg Kommunes tid, siger Thomas Jaap.

Lunde lå i Blaabjerg Kommune frem til 2007, men er nu en del af Varde Kommune som følge af kommunesammenlægningen.

Det er på grund af dette altså ret gamle dokument, at legepladsen ikke fulgte med, da børnehaven flyttede. Dokumentet kom nemlig bag på Varde Kommune.

Men der kommer en legeplads, spørgsmålet er bare hvornår:

- Vi forsøger at finde en løsning, og jeg vurderer, at vi kan gå i gang med at anlægge legepladsen om en måned, siger Thomas Jaap.

I den tidligere børnehave i Lundparken var der masser af areal til legeplads, som det ses i baggrunden. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Gratis: Hyggeaften hos Hr. P

Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Team Esbjerg

Dagens gode nyhed: Esbjergs håndbolddronnning laver ny aftale - derfor forlænger Estavana Polman

Sydjylland

Små handelsskoler risikerer at miste udkantstilskud: Nu står flere til at gå i minus

Annonce