Annonce
Udland

Hr. Brexit gør klar til at trække sig tilbage fra rampelyset

Yves Herman/Reuters
Når briterne fredag forlader EU, er Nigel Farages arbejde gjort. Han vil savne dramaet, fortæller han.

Storbritanniens mest højlydte EU-skeptiker, Nigel Farage, tæller timerne, til at hans land forlader Den Europæiske Union. Når det sker, planlægger han at trække sig tilbage fra rampelyset.

Efter mere end 20 år i Europa-Parlamentet er han i disse dage ved at rydde sit kontor i hjertet af Bruxelles.

- Jeg kommer til at savne dramaet, siger han.

Den 55-årige englænder tilføjer, at han bestemt ikke vil savne Bruxelles - hjemsted for de mange EU-institutioner.

- Der er få mennesker, især i politik, som opnår deres drøm. Det har jeg på mange måder gjort, siger han.

Nigel Farage begyndte sin karriere som en politisk outsider og slutter den på toppen som en personificeret hr. Brexit.

Den tidligere finansmand var blandt grundlæggerne af det højreorienterede parti UK Independence Party (Ukip) i begyndelsen af 1990'erne.

I løbet af årene overlevede partiet et væld af skandalesager, herunder parlamentsmedlemmers tvivlsomme forbrug, beskyldninger om racisme og sexisme, interne magtkampe og Farages påståede affærer, før partiet vandt stort i 2015.

Nigel Farage trak sig som formand for partiet i 2016, efter folkeafstemningen om brexit havde leveret det resultat, han så længe havde kæmpet for: Et flertal for "leave".

Godt to år senere - i november 2018 - grundlagde han Brexitpartiet.

Men efter fredagens fejring, som markerer Storbritanniens exit fra EU klokken 23.00 lokal tid i London, vil Farage trække sig tilbage fra politik, fortæller han.

- Medmindre at Boris Johnson (den britiske premierminister, red.) laver kludder i det hele, siger han.

Nigel Farage vil fortsat følge de efterfølgende forhandlinger i kølvandet på brexit. Og han understreger, at han ikke vil trække sig tilbage fra det offentlige liv.

- Jeg vil skrive, tale og kommentere, siger han om sine planer for fremtiden.

/ritzau/dpa

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce