Annonce
Sønderborg

Hr. Jensen ophører aldrig med jazz

Hr. Jensens Jasskapel er fortid. Det besluttede musikerne i juni. Men nu er Chris Schmidt (tv) og Erik Kiil ved at genoplive det med et andet navn og nye orkester-medlemmer. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Hr. Jensens Jasskapel har ændret navn til Hr. Jensen Jazz à la Carte, og der er kommet nye navne i orkesteret.
Annonce

Sønderborg: Det gav genlyd i jazz-verdenen, da Hr. Jensens Jasskapel meddelte, at det var slut efter 47 år i scenelyset, men efter en lille Corona-pause genopstår Hr. Jensen i en lidt anden konstellation.

I foråret stoppede trompetisten Sven Zimmer og Børge Thomsen, der spiller på klarinet. Nu er også bassisten Finn Schmidt stoppet.

Det har fået guitar- og banjospilleren Chris Schmidt til at træde i karakter. Han var til sidst sammen med Sven Zimmer de eneste, som var med helt tilbage fra 1973, hvor Hr. Jensens Jasskapel blev født.

Det var under oliekrisen, hvor man ikke måtte køre bil om søndagen. og der stort set intet var at lave. I stedet besluttede nogle dygtige og visonære musikere at starte et orkester, som fik det særprægede navn: Hr. Jensens Jasskapel. Ingen kan huske, hvorfor og hvordan navnet opstod.

- Vi aner det ikke, siger den 78-årige kommune-lærer Chris Schmidt med sit sædvanlige smil på læben og fortæller videre, at gennem alle årene er det lykkedes Hr. Jensens Jasskapel at blive fri for musikere med navnet Jensen.

Annonce

Nyt orkester navn

Nu genopstår Hr. Jensen med det nye navn: Hr. Jensen Jazz à la Carte og med en ny besætning. Tidligere skoleinspektør på Ulkebøl Skole, Erik Kiil, fortsætter med at slå på tromme, og Ole Frandsen fra Haderslev trækker i basunen. Chris Schmidt er klar med guitar og banjo. Nye i orkesteret er Etlef Jacobsen fra Hamborg. Han spiller blandt andet klarinent og har optrådt i andre jazz-sammenhænge. Finn Sigfusson er med på bas. Sidstnævnte har en karriere bag sig i Sønderjyllands Symfoniorkester, hvor han har spillet cello og bas. Der arbejdes på yderligere forstærkning af orkesteret.

- Repertoiret bliver udpræget New Orleans jazz og over i genren swingmusik. Det giver mulighed for at spille Duke Ellington-musik, siger Chris Schmidt og tilføjer, at det bliver orkestrets styrke, og det giver et bredere repertoire.

Erik Kiil på 68 år har været med i cirka 25 år i Hr. Jensens Jasskapel. Han understreger også, at grundsubstansen er New Orleans musik og swingmusik.

Ingen af dem er trætte af musik og især jazzmusik.

- Musik skal man død med. Hvad enten man spiller i orkester eller sidder derhjemme, er den klare udmelding fra Chris Schmidt.


Musik skal man død med. Hvad enten man spiller i orkester eller sidder derhjemme.

Jazzmusiker Chris Schmidt
Hvor er de andre? Ja, de havde ikke tid. Men det havde Erik Kiil (tv) og Chris Schmidt. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce