Annonce
Sønderborg

Efter 47 år: Hr. Jensens Jasskapel stopper på toppen

Hr. Jensens Jasskapel har de seneste år spillet med besætningen fra venstre: Erik Kiil, trommer, Sven Zimmer, trompet og sang, Chris Schmidt, guitar, banjo og sang, Ole Frandsen, trombone, Børge Thomsen, klarinet og Finn Schmidt, bas. Privatfoto
Hr.Jensens Jasskapel har huseret med traditionel jazzmusik gennem næsten et halvt århundred. Nu stopper de, mens legen er god.
Annonce

Sønderborg: Der kommer til at mangle noget i den traditionelle jazzmusik i Sønderborg-området.

Hr. Jensens Jasskapel på seks musikere har besluttet, at det er nu, de skal stoppe. Og det har ikke noget at gøre med Corona og anden sygdom at gøre.

- Vi har besluttet i fuld enighed, at Hr. Jensens Jasskapel er fortid, siger Sven Zimmer, der sammen med Chris Schmidt er de eneste to, der har været med fra begyndelsen for 47-48 år siden. Børge Thomsen har "kun" været med i 38 år.

Hr. Jensens Jasskapel blev født under oliekrisen i 1973-74. Det var dengang man ikke måtte køre bil om søndagen, og da der stort set intet var at lave, besluttede nogle dygtige og visionære musikere at starte et orkester, som senere kom til at hedde Hr. Jensens Jasskapel. Ingen i orkesteret aner, hvor navnet stammer fra.

-På trods af navnet er det lykkedes at holde Hr. Jensens Jasskapel fri for musikere med navnet Jensen i alle årene, siger Sven Zimmer i sin sædvanlige munter tone.

Annonce

Berygtet

Med tiden har orkesteret opnået et ry i såvel Danmark som Nordtyskland, som et kompetent og særdeles velspillende jazzband. Desuden er orkesteret berømt eller snarere berygtet for den tilbagelænende og humoristiske måde de enkelte numre præsenteres og kædes sammen på.

Orkesteret spillede altid den glade og stemningsfulde jazzmusik, som passede til de fleste fester uanset om det var for ministre, kongehuset, erhvervskunder, musikfestivals, fødselsdage eller bryllupper.

- Orkesteret optrådte altid i passende beklædning - fra smoking til shorts, understreger Sven Zimmer, der har "gemt" sine tre-fire trompeter på loftet.

- Sjovt har det været, og det er underligt, at det er forbi, siger Sven Zimmer, der er enig med orkestret om, at de stopper på toppen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

20-årig trafikdræbt mand er identificeret: Han stødte frontalt ind i en lastbil i sin VW Up

Annonce