x
Annonce
Billund

Hr. P om butikslivet: - Udfordringen er at gøre det allerbedste hver gang

Jonas Pedersen synes aktivitetsniveauet i Grindsted er pænt med by nights og lignende, men aktiviteterne er ofte vejrafhængige. Foto: Lise Nørgaard

Hr. P er Grindsteds herretøjsbutik gennem ti år, og Jonas Pedersen er rigtig glad for at drive butik i Grindsted, som han anser for at have et højt aktivitetsniveau.

Grindsted: I Hr. P. er der tøj til enhver ung mand fra 14 år og opefter. Der er tøj til forskellige aldersgrupper og i forskellige prisgrupper. Det gode mix er vigtigt ifølge medindehaver Jonas Pedersen.

Sammen med sin bror driver han to øvrige herretøjsbutikker - én i Skjern og én i Henne, og så har de netop lukket én i Agerbæk. En butik, der har ligget i den lille by i 25 år med kun 1000 indbyggere.

- Der var ikke længere grundlag for at drive den videre, forklarer Jonas Pedersen, men han mener, at der i den grad er grundlag for forretningerne i Grindsted.

- Der var et godt niveau, da vi kom hertil for ti år siden, og det er der stadig, siger Jonas Pedersen, der er af den opfattelse, at Grindsted har et højt aktivitetsniveau i forhold til omkringliggende byer.

Selvom han er godt tilfreds, er han med i Billund ErhvervsFremmes projekt, Vækst til Erhverv i Gadeplan, og det er han, fordi man hele tiden kan og skal udvikle sig.

- Jeg er faktisk rigtig spændt på forløbet. Jeg har været selvstændig i ti år, og det betyder også, at man går ret meget inde i sin egen lille osteklokke og kigger ud. Derfor er det godt at få andre øjne på udefra, siger Jonas Pedersen, der er 32 år og valgte at blive selvstændig efter han havde haft en stilling som afdelingschef i Bilka.

Annonce

Om projekt "Vækst til erhverv i gadeplan"

Cirka 50 virksomheder/butikker i Billund Kommune har meldt sig til projektet "Vækst til Erhverv i Gadeplan".

Det EU-støttede projekt skal hjælpe butikkerne til at se på sig selv med nye øjne og til at netværke endnu mere med hinanden.

I en artikelserie i den kommende tid besøger redaktionen nogle af de tilmeldte butikker for at høre nærmere omkring, hvordan de har det, hvad deres udfordringer er, og hvordan de ser på fremtiden.

Hr. P. er for alle aldre - det er vigtigt for Jonas Pedersen. Foto: Lise Nørgaard

Altid tid til nye ideer

For et år siden flyttede Hr. P. til nye lokaler i Grindsted, da lokalerne på Vestergade blev ledige.

- Lokalerne var meget bedre, end dem vi havde. Vi var lidt spændte på placeringen, men det har vist sig, at det også er en bedre placering, der giver en bedre trafik og kundegennemstrømning, siger Jonas Pedersen, der ikke umiddelbart har nye ideer at teste af i projektet, som han skal deltage i.

- Har vi ideer, prøver vi dem af. Det har vi altid tid til, lyder det.

Jonas Pedersen er glad for livet som selvstændig, fordi han selv tager beslutningerne, og fordi der er frihed under ansvar.

- I de første år er pengene selvfølgelig små, og man er meget på, men nu kan jeg også tillade mig at holde fri og hente børn, siger Jonas Pedersen, der er far til to børn på tre og seks år.

- Det er selvfølgelig et valg, vi har taget hjemme, at der i perioder med sæson og højtider er fart på, men på andre tidspunkter er der så mere stille, forklarer Jonas Pedersen - og det er klart sjovest at være på arbejde, når der er gang i byen.

- Vores største udfordring er at yde det allerbedste hver eneste gang. Tingene skal bare være i orden, siger Jonas Pedersen, der derfor gør meget ud af selv at uddanne sit personale.

- Vi har uddannet en del elever, for det er svært at få det rigtige personale, så vi vil gerne have de unge, så vi selv kan sætte vores præg på dem - selvfølgelig ud fra deres egen personlighed, siger Jonas Pedersen, der ikke ser mange butiksekspedienter på hverken 45 eller 50 år - og det skyldes hovedsageligt arbejdstiderne.

Kunderne skal komme igen

At give det bedste til kunden hver gang handler om at være fleksibel og rund for eksempel i forhold til udlån og ombytning.

- Meget kan lade sig gøre, og så skal vi selvfølgelig vejlede kunden i det bedste valg, siger Jonas Pedersen.

Og det er rigtig vigtigt. For det er det, der gør, at kunderne kommer igen og igen i butikken.

- Vi skal gøre det så godt, at det er mere interessant at komme herned end at sidde derhjemme og bestille på nettet, siger Jonas Pedersen, der ejer butikkerne med sin bror.

- Det går rigtig godt - især når vi fordeler arbejdet, for ellers kan der nemt blive to, der vil bestemme det samme, lyder det med et smil fra Jonas Pedersen - og den selvindsigt er vigtig, for det handler også om at kende sine svagheder, når man er butiksejer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce