Annonce
Sport

HSV kalder Horst Hrubesch til undsætning med tre kampe tilbage af sæsonen: Legende skal redde stumperne

Horst Hrubesch har ikke trænet et klubhold i 24 år, men han var i 16 år en meget succesfuld træner for tyske ungdomslandshold, som førte til flere titler og til OL-sølv i 2016. Foto: Darren Staples/Scanpix
Daniel Thioune fik 301 dage som træner for HSV, men efter fem kampe uden sejr var der ingen vej uden om en fyreseddel. Horst Hrubesch tager over, men kun for resten af denne sæson.

Hvis man har en historisk svaghed for HSV – og det skal der nok være en del læsere af denne avis, der har – var mandagen måske i virkeligheden en god dag.

For den bød på et gensyn med en af klubbens helt store legender, Horst Hrubesch. Manden, vi i 1970’erne og 1980’erne lærte at kende som ”das Kopfball-Ungeheuer”, fordi han pandede alt i nettet, Manfred Kaltz serverede for ham fra højre side, er nu også manden, der skal genoplive det spinkle oprykningshåb, der definitivt blev lagt i respirator med 1-1-kampen mod Karlsruhe i torsdags.

Forståelig handling

301 dage fik Daniel Thioune som cheftræner i mægtige HSV, så gik den ikke længere. I en sidste desperat redningsaktion trak klubben mandag fyringskortet, langede det over skrivebordet til cheftræneren, og indsatte i stedet Horst Hrubesch.

Slutprogrammet

Kampen om tredjepladsen ser ud til at blive et anliggende mellem HSV, Holstein Kiel og Düsseldorf – her er stilling og kampprogram.

3. HSV – 31 kampe, 52 point

4. Holstein Kiel – 28 kampe, 50 point

5. Düsseldorf – 30 kampe, 49 point

Slutprogram

HSV

Nürnberg, hjemme, Osnabrück ude, Braunschweig hjemme

Holstein Kiel

Sandhausen hjemme, St. Pauli hjemme, Hannover hjemme, Karlsruhe ude, Darmstadt hjemme.

Düsseldorf

Karlsruhe hjemme, Braunschweig hjemme, Aue hjemme, Greuther Fürth ude.


For så vidt en forståelig handling, selv om man sagtens kan indvende, at den måske kommer for sent. Med 1-1 hjemme mod Karlsruhe i torsdag nåede HSV op på fem kampe i træk uden sejr – de seneste 12 kampe har blot givet to sejre – og da Greuther Fürth siden vandt over Sandhausen, rykkede den direkte oprykning et stykke ud i horisonten, nu er der kun at håbe på den tredjeplads, der trods alt giver ”Relegations-spiele” om en oprykning.

Men også den er mere end truet. HSV er ganske vist to point foran Holstein Kiel, men kielerne har tre kampe i hånden og kan allerede tirsdag aften med en sejr over Sandhausen overhale naboen mod nord.

Daniel Thioune var efter 1-1 mod Karlsruhe ”mit seinem Latein zu ende” og havde ifølge tysk presse til dels mistet grebet om holdet. Angriberen Bobby Wood, der ikke længere er i klubben, lavede ballade i omklædningsrummet efter et nederlag i Darmstadt, målmand Sven Ulreich, der kom til fra Bayern München, klagede over, at holdet manglede nogle helt basale egenskaber i duelspillet efter kampen mod Karlsruhe, og sportschef Michael Mutzel erkendte efter samme kamp, at det hele simpelt hen var blevet for forkrampet.

- Drengene vil så gerne, men vi mangler letheden, sagde Michael Mutzel, og hans foresatte, ”Sportvorstand” Jonas Boldt, forklarede mandag, at der ikke længere var et alternativ til en fyring af Daniel Thioune.

Annonce

Kortvarigt comeback

Det banede så – foreløbig – vejen for Horst Hrubesch. Foreløbig, fordi det ligger helt fast, at Hrubesch kun skal have de sidste tre – måske fem – kampe i denne sæson. Favoritten til at tage over på længere er Paderborns Steffen Baumgart, men indtil videre er det kun rygter.

Faktum er, at 70-årige Horst Hrubesch, der høstede stor anerkendelse for sin trænergerning for både det tyske U21-landshold, det tyske OL-landshold og det tyske kvindelandshold, er tilbage på træningsbanen. Egentlig har han det allerbedst, når han i sin fritid står og fisker efter laks i en elv oppe i Norge, men da hjerteklubben havde brug for hans hjælp, var han klar til midlertidigt at droppe sit arbejde i ungdomsafdelingen og overtage det tunge ansvar på trænerbænken for 2. Bundesligaholdet.

- Vi har selv bragt os i denne situation, så skal vi også selv komme ud af den, sagde Horst Hrubesch, der understregede, at han på ingen måde kan gøre det her selv.

- Jeg skal have ført en masse samtaler, og alle skal byde ind, det gælder også de skadede spillere. For mig gælder det om at komme ind i hovederne på spillerne, for der er ingen tvivl om, at der er en blokering. I flere af de seneste kampe har vi spillet langt ringere, end vi egentlig er, sagde Horst Hrubesch til tysk presse mandag.

Han får pænt med tid til at arbejde med sit hold, for først mandag den 10. maj venter den næste kamp, hjemme mod FC Nürnberg, og små 14 dage senere, 23. maj ved 17.20-tiden, ved vi, om HSV tager endnu en sæson i 2. Bundesliga, eller om der i det mindste fortsat er håb om oprykning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce