Annonce
Esbjerg

Første skridt til nye vandrutsjebaner: Badegæster må undvære bølgebassin og dampbad

De to huller med en diameter på 55 centimeter er årsagen til, at det store bølge-lagunebassin i Svømmestadion Danmark lige nu er tørlagt og lukket. Hullerne skal sørge for vand til den nye rutsjebane. Foto: Peter Magnussen SEPE
Gæsterne i Svømmestadion Danmark må undvære både bølger og dampbad. Bølge-lagunebassinet er tømt for vand, og der er ved at blive sat nye lofter op i den romerske afdeling.
Annonce

Esbjerg: Der er mere end almindeligt lavvandet i Svømmestadion Danmark for tiden.

Det store bølge-lagunebassin, hvor også den populære modstrømskanal er placeret, er så godt som tørlagt, og det er der en god forklaring på.

- Vi er gået i gang med at tage de første skridt til den nye vandrutsjebane, der får trappetårn og start på ydersiden af bygningen. I den forbindelse er bølge-lagunen blevet tømt for vand, for vi skulle have boret to store huller i betonmuren bag gitteret ved bølgemaskinen. Når den nye rutsjebane er klar, skal der suges vand ud fra bassinet, via rør, som netop nu er ved at blive støbt, skal vandet ledes til et vandbehandlingsanlæg og renses, og så skal det føres op og ud til den nye rutsjebane, forklarer Niels Bækgård, der er direktør i Sport & Eventpark Esbjerg, som driver Svømmestadion Danmark.

Den eksisterende vandrutsjebane i Svømmestadion Danmark får vand pumpet op fra børnebassinet, men til den nye rutsjebane skal vandet altså komme fra det store bassin.

Genåbning

Ifølge SEPE's direktør Niels Bækgård er det planen, at bølge- og lagunebassinet skal være klar til at tage imod badegæster igen den 16 december, men det er muligt, at det allerede bliver den 14. december

Den romerske afdeling med blandt andet spa, sauna og dampbad genåbner efter planen den 11. december.

Man kan holde sig opdateret på Svømmestadion Danmarks hjemmeside og Facebookside

Annonce

Sænket billetpris

Der bliver investeret godt 5 millioner kroner i to nye vandrutsjebaner i Svømmestadion Danmark. Udover den nævnte nye rutsjebane på ydersiden af den eksisterende bygning bliver der også en rutsjebane med frit fald omkring vipperne i konkurrencebassinet.

Det egentlige anlægsarbejde med trappetårnet til den nye rutsjebane begynder snart, men banen forventes først klar til badegæster i juni måned 2020, så det er ikke fordi, det er bydende nødvendigt at udføre arbejdet lige nu.

- Vi stod i forvejen og skulle have udført noget renovering på bølge-lagunen, og så besluttede vi at få gjort begge dele samtidig her i december, som er den af årets måneder med færrest badegæster. Samtidig er den romerske afdeling også lukket ned, da vi er ved at får skiftet lofterne. Vi beklager generne for vores gæster, men vi har mødt stor forståelse indtil nu, og vi har også sænket billetprisen, mens arbejdet står på, og dele af svømmestadion er lukket ned, siger Niels Bækgård.

Svømmestadion Danmark har taget de første skridt i arbejdet med den nye vandrutsjebane. Foto Peter Magnussen SEPE
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Lærerformand opfordrer Koldings lærere til at tage deres forholdsregler: Sådan kan de mindske risiko for at blive smittet

Annonce