Annonce
Sønderborg

Humlehøj-Skolen ramt af nyt coronatilfælde

Igen rammes Humlehøj-Skolen i Sønderborg af corona, og igen er det elev i en af 8. klasserne, der er konstateret smittet. Arkivfoto: Lene Esthave
25 elever er sendt hjem, efter elev i 8. klasse er testet positiv. Til gengæld er Sønderborg Kommune nu ikke længere på Sundhedsstyrelsens bekymringsliste.
Annonce

Sønderborg: Torsdag fik en elev i 8. klasse på Humlehøj-Skolen konstateret covid-19, og det har nu ført til, at hele klassen på 22 elever er sendt hjem. Det samme er tre elever fra andre klasser.

De har alle været i nær kontakt med den smittede og er blevet testet. Hvorvidt de også er smittet, vil vise sig, efterhånden som testsvarene kommer. Eleverne må først komme i skole, når de for anden gang er testet negative.


En dag gør ingen tendens. Vi skal forbi weekenden og hen i næste uge, før vi kan se, om det holder ved.

Michael Skriver Hansen, sundhedschef i Sønderborg Kommune


Det er anden gang, at Humlehøj-Skolen får corana indenfor dørene. I august ramte det også en elev i en 8. klasse, hvorefter 36 elever og to lærere blev sendt hjem.

I sidste uge blev to elever på henholdsvis Broager Skole og Gråsten Skole også konstateret smittet, men her var det ikke nødvendigt at sende nogen hjem, da eleverne i forvejen havde  efterårsferie.

Annonce

Sønderborg nu grøn

Trods det nye tilfælde på Humlehøj-Skolen tyder tallene på, at Sønderborg er på vej ind i en god udvikling. Fredagens opdateringer fra Statens Serum Institut viser, at antallet af nye smittede i Sønderborg Kommune de seneste syv døgn er faldet til 14 personer.

Incidensen, som er antallet af smittede i samme periode beregnet pr. 100.000 indbygger, faldt hermed til 18,9.

Det betyder, at Sønderborg ikke længere er på Sundhedsstyrelsens bekymringsliste. Kommunen er blevet grøn på seruminstituttets kort, hvor Danmark ellers bliver mere og mere mørkeorange i takt med, at antallet af registrerede smittede stiger og stiger.

- En dag gør ingen tendens. Vi skal forbi weekenden og hen i næste uge, før vi kan se, om det holder ved, siger Michael Skriver Hansen, sundhedschef i Sønderborg Kommune.

Indtil videre opretholder kommunen derfor sit særlige coronaberedskab, som også er på vagt i weekenden. Det hjælper blandt andet institutioner, skoler og foreninger med rådgivning og smitteopsporing i akut opståede tilfælde.

En ud af 14 grønne

84 af Danmarks 98 kommuner har i øjeblikket et bekymrende smittetal set med myndighedernes øjne.

Grænsen går ved 20 nysmittede om ugen per 100.000 indbyggere. Fredag er det kun 14 kommuner, der ikke ligger over den grænse. Deriblandt Sønderborg, som nu er blevet "grøn" på det Danmarkskort, Statens Serum Institut dagligt opdaterer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Corona sender en hel skole hjem: 500 elever må tidligst komme i skole igen på tirsdag

Danmark

Lyt til Danmark fortæller: Journalist Kasper Løvkvist var øjenvidne til grædende statsminister - hør hans oplæsning her

Annonce