Annonce
Tønder

Humor som våben: Se video med corona-råd på sønderjysk

Tønder Kommune har lagt en video ud med råd om corona på sønderjysk. Foto: Tønder Kommune
Tønder Kommune giver alvorlige råd om corona på en humoristisk facon. Det handler om at nå ud til dem, som måske er blevet immune over for corona-budskabet.
Annonce

Tønder Kommune: - Mojn, mojn. Nå ska I slå æ lytlapper ue. For no hanle det om sprit. Sprit te æ hinne.

Sådan lyder det i en video, som Tønder Kommune har produceret og lagt ud på kommunens facebook-side.

I videoen giver sygeplejerske fra sundhedsafdelingen på Tønder rådhus, Helle Buhl, gode råd til at mindske corona-smitten. Men rådene bliver overlevet på en lidt usædvanlig måde - nemlig på sønderjysk.

- Vi fik en forespørgelse fra sundhedsafdelingen om at dele sundhedsstyrrelsens corona-materiale. Vi ved fra erfaring, at når vi deler kampagner, så kommer det ikke bredt ud. Vi ville i stedet for lave vores eget bud på corona-råd, fortæller Per Jakobsen der er kommunikationskonsulent i Tønder Kommune.

Derfor blev tilgangen mere humoristisk for at få en alvorligt budskab ud. Et af rådene lyder som følgende:

- Ska du host ælle nyys, så gøj et i dit ærm, så då et sprutte å ålle de anne minneske.

Altså: Skal du hoste eller nyse, så gør det i dit ærme, så du ikke sprøjter på alle de andre mennesker, som Per Jakobsen, der selv er med i videoen efterfølgende oversætter, så alle kan være med på rådene.

- Vi vil gerne nå dem, som måske er blevet lidt immune overfor sundhedsstyrelsen budskab. Når man får ting at vide mange gange, kan man have en tendens til at at lukke af. På den her måde får vi folk til at lytte igen men på en anden måde, siger Per Jakobsen.

Annonce

Gået viralt

Og noget tyder på, at Tønder Kommune netop har fået folk til at lytte igen. Videoen, som ligger på Tønder Kommunes facebook-side, er i skrivende stund blevet set af 320.000 mennesker, delt 2900 gange, fået 1100 likes og er blevet kommenteret på 508 gange.

Og det fortsætter.

Det er helt usædvanligt for en kommunal facebook-side, som Tønder Kommunes som har 8800 følgere. Og der kommer nye kommentar og likes til hele tiden, siger Per Jakobsen.

Tønder Kommune har gode erfaringer med at formidle vigtige og alvorlige budskaber på en humoristisk måde.

Sidste jul blev der givet jule- og nytårsråd også på sønderjysk. Dengang gik videoerne også viralt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce