Annonce
Kolding

Hun er årets underviser: - Helle er aldrig kedelig

I fredags blev Helle Næss-Schmidt Risdal overrasket af blandt andre rektor Niels Egelund (i baggrunden) med blomster og kage. Helle var netop ved at undervise otte finansøkonom-studerende i valgfaget Ejendomshandel. Foto: Maria Tuxen Hedegaard
Der er en halv million kroner på højkant, hvis man bliver kåret som den bedste underviser på landets videregående uddannelser. Helle Næss-Schmidt Risdal er nu med i opløbet.

- Helle vil man bare gerne have som underviser. Hun har en stor del af æren for min glæde og mine resultater på studiet. Hendes evner til at engagere os studerende i undervisningen via relevante og ikke mindst humoristiske eksempler er fantastiske. Helle er aldrig kedelig.

Roserne kommer fra Stinne Nielsen, som læser finansbachelor på IBA Erhvervsakademi Kolding og har haft underviser Helle Næss-Schmidt Risdal til fire forskellige fag. Blandt andre erhvervsjura og skatteret.

Og Stina er ikke alene med sine store roser til IBA-underviser Helle. Så derfor er Helle netop blevet kåret som Årets IBA Underviser. En pris, som IBA Erhvervsakademi Kolding i år uddeler for første gang.

Helle er blevet kåret i et tæt opløb med fire dygtige underviser-kollegaer, som alle var i finalen på IBA.

Valget faldt blandt andet på Helle, fordi hun altid guider de studerende til at finde svarene selv:

- Jeg svarer meget sjældent på de studerendes spørgsmål. Jeg stiller næsten altid et modspørgsmål, som tager fat i noget af det grundlæggende, de har lært. Og det får dem til at reflektere over, hvad de har lært. Så man kan sige, at vi udvikler svaret sammen, forklarer Helle i en pressemeddelelse fra erhvervsakademiet.

Annonce

- Jeg svarer meget sjældent på de studerendes spørgsmål. Jeg stiller næsten altid et modspørgsmål, som tager fat i noget af det grundlæggende, de har lært.

Helle Næss-Schmidt Risdal, året IBA Underviser

Ministeriet fik ideen

Ideen til prisen stammer fra Uddannelses- og Forskningsministeriet som til marts uddeler priser til de bedste undervisere på flere forskellige former for videregående uddannelser. Deriblandt de danske erhvervsakademier.

Så Helle fra IBA skal nu dyste mod syv andre undervisere fra landets andre erhvervsakademier. Dyste om den overordnede underviserpris.

Vinderens navn bliver først afsløret ved en prisoverrækkelse hos ministeriet den 27. marts 2020. Præmien er en halv million kroner. 200.000 kroner som en personlig hæderspris til underviseren, og 300.000 kroner til at udvikle det gode og engagerende undervisermiljø på det vindende akademi.

Så var der kage. Helle tager ofte udgangspunkt i brevkassespørgsmål i sin undervisning på IBA eller i nogle sager, som netop har været i medierne. På den måde tvinger hun sine studerende til at bruge det, de har læst. Foto: Maria Tuxen Hedegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce