x
Annonce
Kolding

Hun er årets underviser: - Helle er aldrig kedelig

I fredags blev Helle Næss-Schmidt Risdal overrasket af blandt andre rektor Niels Egelund (i baggrunden) med blomster og kage. Helle var netop ved at undervise otte finansøkonom-studerende i valgfaget Ejendomshandel. Foto: Maria Tuxen Hedegaard
Der er en halv million kroner på højkant, hvis man bliver kåret som den bedste underviser på landets videregående uddannelser. Helle Næss-Schmidt Risdal er nu med i opløbet.

- Helle vil man bare gerne have som underviser. Hun har en stor del af æren for min glæde og mine resultater på studiet. Hendes evner til at engagere os studerende i undervisningen via relevante og ikke mindst humoristiske eksempler er fantastiske. Helle er aldrig kedelig.

Roserne kommer fra Stinne Nielsen, som læser finansbachelor på IBA Erhvervsakademi Kolding og har haft underviser Helle Næss-Schmidt Risdal til fire forskellige fag. Blandt andre erhvervsjura og skatteret.

Og Stina er ikke alene med sine store roser til IBA-underviser Helle. Så derfor er Helle netop blevet kåret som Årets IBA Underviser. En pris, som IBA Erhvervsakademi Kolding i år uddeler for første gang.

Helle er blevet kåret i et tæt opløb med fire dygtige underviser-kollegaer, som alle var i finalen på IBA.

Valget faldt blandt andet på Helle, fordi hun altid guider de studerende til at finde svarene selv:

- Jeg svarer meget sjældent på de studerendes spørgsmål. Jeg stiller næsten altid et modspørgsmål, som tager fat i noget af det grundlæggende, de har lært. Og det får dem til at reflektere over, hvad de har lært. Så man kan sige, at vi udvikler svaret sammen, forklarer Helle i en pressemeddelelse fra erhvervsakademiet.

Annonce

- Jeg svarer meget sjældent på de studerendes spørgsmål. Jeg stiller næsten altid et modspørgsmål, som tager fat i noget af det grundlæggende, de har lært.

Helle Næss-Schmidt Risdal, året IBA Underviser

Ministeriet fik ideen

Ideen til prisen stammer fra Uddannelses- og Forskningsministeriet som til marts uddeler priser til de bedste undervisere på flere forskellige former for videregående uddannelser. Deriblandt de danske erhvervsakademier.

Så Helle fra IBA skal nu dyste mod syv andre undervisere fra landets andre erhvervsakademier. Dyste om den overordnede underviserpris.

Vinderens navn bliver først afsløret ved en prisoverrækkelse hos ministeriet den 27. marts 2020. Præmien er en halv million kroner. 200.000 kroner som en personlig hæderspris til underviseren, og 300.000 kroner til at udvikle det gode og engagerende undervisermiljø på det vindende akademi.

Så var der kage. Helle tager ofte udgangspunkt i brevkassespørgsmål i sin undervisning på IBA eller i nogle sager, som netop har været i medierne. På den måde tvinger hun sine studerende til at bruge det, de har læst. Foto: Maria Tuxen Hedegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Daginstitutioner og mindre skoleklasser genåbner 15. april - sommerens festivaler aflyst

Annonce