Annonce
Varde

Hun har kaldt hans metoder usympatiske – men fra onsdag er stridsøksen begravet i Venstre

Lotte Højmark Tang, med ryggen til th., instruerer de fem borgmesterkandidater på valgaftenen. Fra venstre Tina Agergaard Hansen, Peder Foldager, Line Berner, Mads Sørensen og Connie Høj. Arkivfoto: Jacob Schultz
Onsdag holder Venstre i Varde Kommune evaluering af valget af borgmesterkandidat. Det er sidste mulighed for at lukke luft ud, som formanden siger. Herefter ser alle fremad.

Varde: Lige før Venstres medlemmer valgte Mads Sørensen som borgmesterkandidat, kom det frem, at han havde fået sponsorpenge til at give rabat til alle, der ville være medlem for at stemme på ham.

”Usympatisk”, kaldte Venstre i Varde Kommunes formand, Lotte Højmark Tang, metoden.

I dag vil hun hellere bruge ordet ”uhensigtsmæssig”.

Annonce


Jeg tror, vi alle har interesse i, at vi nu samler os i bussen og kommer videre som ét parti frem mod kommunalvalget. Jeg tror, der er et bredt ønske i Venstre om, at nu kigger vi fremad.

Mads Sørensen


- Jeg er ked af, at jeg brugte det ord. Men jeg var overrasket og vred, siger Lotte Højmark Tang og fortsætter:

- Der er selvfølgelig nogen, der synes, nogen har sagt og ment noget i pressen, de ikke skulle have gjort. Men vi har alle haft brug for luft. Skal man hænge den slags ud? Nej, men der er forskellige meninger, og nu er vi så ovre det. Vi har et evalueringsmøde onsdag i kommuneforeningen, der får vi den sidste luft ud, og så er der ikke mere i det.

Skal finde hinanden

Det har ikke ødelagt dit forhold til Mads Sørensen?

- Nej, det har det ikke.

Er det heller ikke blevet anstrengt?

- Man kan sige, at vi skal lige have fundet hinanden igen internt allesammen. Der er ingen tvivl om, at det her vækker store følelser i alle. Men det, der er det mest afgørende for os, er Venstre i Vardes bedste. Det er det, vi knokler for altid. Når der er valg, er det personfikseret, men nu skal vi videre og snakke politik, ikke personer.

Var Line Berner kørt i stilling som organisations-toppens favorit?

- Nej. Sådan arbejder vi ikke. Jeg har hele tiden kaldt valget af borgmesterkandidat demokratiets festdag, og så ville det være urimeligt, hvis jeg havde tilrettelagt noget. Det ville simpelthen ikke være rimeligt. Jeg bliver helt vred ved tanken. Der var lagt helt op til fairplay, siger Lotte Højmark Tang.

Fairplay eller ej. Mads Sørensen vandt sikkert, med 425 stemmer mod Line Berners 361, selvom det var kommet frem, at der var penge med i spillet, og selvom han forinden havde fået drøje hug af sin formand.

Annonce

Sammen i bussen

Mads Sørensen, kan du bare glemme det?

- Jeg tror, jeg vil betragte det ligesom Lotte Højmark Tang. I en valgkamp bliver der sagt mange ting, og sådan skal det også være, for der er noget på spil.

- Jeg tror, vi alle har interesse i, at vi nu samler os i bussen og kommer videre som ét parti frem mod kommunalvalget. Jeg tror, der er et bredt ønske i Venstre om, at nu kigger vi fremad.

Men hvordan har du det med din formand?

- Jeg har det godt med min formand. Det er heldigvis sådan, at det er Venstres bagland, der vælger formanden, og jeg arbejder på enhver tid sammen med den formand, demokratiet har valgt.

Annonce

Kan se beskidt ud

Tror du, det her har givet skår i din mulighed for blive borgmester?

- Det er altid svært. Det er klart, at det forløb, vi har haft, godt kan se lidt beskidt ud. Men vi har en god tradition for, at vi samler os, når vi har lagt arm med hinanden. Så jeg håber, at vi snart kan komme ud at føre valgkamp.

Torsdag ser alle fremad

Onsdag holder Venstres kommuneforening evalueringsmøde efter valg af borgmesterkandidat. Her er det frit for at lukke luft ud, som formanden kalder det. Fra torsdag ser partiet fremad.

Lotte Højmark Tang fik i sidste uge i Venstres hovedbestyrelse og blandt Venstres lokalformænd drøftet muligheden for at forhindre betalte stemmer ved kommende valg.

Både på formandsmøde og på hovedbestyrelsesmøde mødte hun enighed om, at muligheden skal elimineres. Det skal ske ved at ændre vedtægter, og arbejdet er i gang.

Tror du, at du slipper for at høre mere om den historie?

- Det kan jeg ikke vide, om noget kommer til hænge over mit kandidatur. Det håber jeg selvfølgelig ikke.

Annonce
Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområde og tre personer fængslet: Det ved vi om den uhyggelige drabssag

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Billund

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Kolding

Henrik fandt 43-årig formodet drabsoffer gennembanket kort før han forsvandt: - Der må være nogle, der har været meget sure på ham

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Kolding

Se billederne: Allans hus kostede 85.000 kroner - det er noget gammelt lort

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Kolding

Dreng med autisme tog fra Gentofte til Kolding for at komme i praktik: Her ville firma godt give Noah en praktikplads

Aabenraa For abonnenter

Pia og hele byen knokler for kæmpe gul Tour-fest: Nu skal landsby på verdenskortet

Kultur

Det hemmelige svømmebad: Sæsonen er åben, men fortæl det ikke til nogen

Annonce