Annonce
Varde

Hun har kaldt hans metoder usympatiske – men fra onsdag er stridsøksen begravet i Venstre

Lotte Højmark Tang, med ryggen til th., instruerer de fem borgmesterkandidater på valgaftenen. Fra venstre Tina Agergaard Hansen, Peder Foldager, Line Berner, Mads Sørensen og Connie Høj. Arkivfoto: Jacob Schultz
Onsdag holder Venstre i Varde Kommune evaluering af valget af borgmesterkandidat. Det er sidste mulighed for at lukke luft ud, som formanden siger. Herefter ser alle fremad.

Varde: Lige før Venstres medlemmer valgte Mads Sørensen som borgmesterkandidat, kom det frem, at han havde fået sponsorpenge til at give rabat til alle, der ville være medlem for at stemme på ham.

”Usympatisk”, kaldte Venstre i Varde Kommunes formand, Lotte Højmark Tang, metoden.

I dag vil hun hellere bruge ordet ”uhensigtsmæssig”.

Annonce


Jeg tror, vi alle har interesse i, at vi nu samler os i bussen og kommer videre som ét parti frem mod kommunalvalget. Jeg tror, der er et bredt ønske i Venstre om, at nu kigger vi fremad.

Mads Sørensen


- Jeg er ked af, at jeg brugte det ord. Men jeg var overrasket og vred, siger Lotte Højmark Tang og fortsætter:

- Der er selvfølgelig nogen, der synes, nogen har sagt og ment noget i pressen, de ikke skulle have gjort. Men vi har alle haft brug for luft. Skal man hænge den slags ud? Nej, men der er forskellige meninger, og nu er vi så ovre det. Vi har et evalueringsmøde onsdag i kommuneforeningen, der får vi den sidste luft ud, og så er der ikke mere i det.

Skal finde hinanden

Det har ikke ødelagt dit forhold til Mads Sørensen?

- Nej, det har det ikke.

Er det heller ikke blevet anstrengt?

- Man kan sige, at vi skal lige have fundet hinanden igen internt allesammen. Der er ingen tvivl om, at det her vækker store følelser i alle. Men det, der er det mest afgørende for os, er Venstre i Vardes bedste. Det er det, vi knokler for altid. Når der er valg, er det personfikseret, men nu skal vi videre og snakke politik, ikke personer.

Var Line Berner kørt i stilling som organisations-toppens favorit?

- Nej. Sådan arbejder vi ikke. Jeg har hele tiden kaldt valget af borgmesterkandidat demokratiets festdag, og så ville det være urimeligt, hvis jeg havde tilrettelagt noget. Det ville simpelthen ikke være rimeligt. Jeg bliver helt vred ved tanken. Der var lagt helt op til fairplay, siger Lotte Højmark Tang.

Fairplay eller ej. Mads Sørensen vandt sikkert, med 425 stemmer mod Line Berners 361, selvom det var kommet frem, at der var penge med i spillet, og selvom han forinden havde fået drøje hug af sin formand.

Annonce

Sammen i bussen

Mads Sørensen, kan du bare glemme det?

- Jeg tror, jeg vil betragte det ligesom Lotte Højmark Tang. I en valgkamp bliver der sagt mange ting, og sådan skal det også være, for der er noget på spil.

- Jeg tror, vi alle har interesse i, at vi nu samler os i bussen og kommer videre som ét parti frem mod kommunalvalget. Jeg tror, der er et bredt ønske i Venstre om, at nu kigger vi fremad.

Men hvordan har du det med din formand?

- Jeg har det godt med min formand. Det er heldigvis sådan, at det er Venstres bagland, der vælger formanden, og jeg arbejder på enhver tid sammen med den formand, demokratiet har valgt.

Annonce

Kan se beskidt ud

Tror du, det her har givet skår i din mulighed for blive borgmester?

- Det er altid svært. Det er klart, at det forløb, vi har haft, godt kan se lidt beskidt ud. Men vi har en god tradition for, at vi samler os, når vi har lagt arm med hinanden. Så jeg håber, at vi snart kan komme ud at føre valgkamp.

Torsdag ser alle fremad

Onsdag holder Venstres kommuneforening evalueringsmøde efter valg af borgmesterkandidat. Her er det frit for at lukke luft ud, som formanden kalder det. Fra torsdag ser partiet fremad.

Lotte Højmark Tang fik i sidste uge i Venstres hovedbestyrelse og blandt Venstres lokalformænd drøftet muligheden for at forhindre betalte stemmer ved kommende valg.

Både på formandsmøde og på hovedbestyrelsesmøde mødte hun enighed om, at muligheden skal elimineres. Det skal ske ved at ændre vedtægter, og arbejdet er i gang.

Tror du, at du slipper for at høre mere om den historie?

- Det kan jeg ikke vide, om noget kommer til hænge over mit kandidatur. Det håber jeg selvfølgelig ikke.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Varde For abonnenter

Lystfiskere fatter ikke Fødevarestyrelsens forbud: Årtiers succesfyldt yngelpleje sat på pause på grund af fiskevirus i dambrug

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Grove fuger og gamle munkesten: Ribes gamle kloster har fået en overhaling til godt én million kroner

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Aabenraa

Ikke set siden onsdag: Efterlyst mand fundet død i skovområde

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Dør for mange af frygtelig sygdom i Grindsted? Ketty har indsamlet bekymringer - og det fører nu til ny undersøgelse

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-virksomhed er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Varde

Kreativ redningsaktion: Naturbussen reddede turister fra overnatning på oversvømmet halvø

Annonce