Annonce
Sønderborg

Hun inviterede læserne ind i sit liv: Astrid modtager fornem pris

Astrid Siemens Lorenzen fra Sønderborg modtager stor pris i Charlottenlund. Foto: Timo Battefeld Foto: Timo Battefeld

Astrid Siemens Lorenzen fra Sønderborg modtog mandag halvdelen af Helene Elsass Prisen 2019 for at have øget kendskabet til det at leve med cerebral parese, blandt andet gennem en sær-udgave af Magasinet i JydskeVestkysten.

Sønderborg: Gymnasieeleven Astrid Siemens Lorenzen fra Sønderborg modtog mandag en kontant anerkendelse for sin indsats for at øge opmærksomheden omkring cerebral parese.

Som en af af to jyske kvinder skilte hun sig ud blandt de mange indstillinger til Helene Elsass Prisen 2019 på 150.000 kroner, som hun deler med Pauline Sonne-Schmidt fra Ikast, der har stablet venskabsweekender for børn med cerebral parese på benene.

Prisen blev overrakt af prinsesse Benedikte, der er protektor for både Elsass Fonden og CP Danmark (tidl. Spastikerforeningen) i Charlottenlund nord for København. Selvom prisen i år deles mellem to vindere, så er det helt berettiget i begge tilfælde, fortæller Nick Elsass, bestyrelsesformand i Elsass Fonden.

- Det er fantastisk, at vi i år kan hylde hele to personer, som uegennyttigt gør en kæmpe indsats for andre - specielt børn og unge med særlige udfordringer, siger han.

Helene Elsass Prisen tildeles en person, et projekt eller en institution, der har gjort en særlig indsats for mennesker med cerebral parese. Med prisen følger 150.000 kroner.I 2018 gik prisen til CP-fodboldlandsholdet og holdets initiativtager og ildsjæl, Len Nossell.

Astrid Siemens Lorenzen fra Sønderborg modtager stor pris i Charlottenlund. Foto: Timo Battefeld

Lysende fyrtårn

Astrid Siemens Lorenzen er 19 år, sidder i el-kørestol og har intet verbalt sprog, hun kommunikerer via en øjenstyret talecomputer. Men trods tydelige udfordringer går Astrid i gymnasiet på Sønderborg Statsskole, hvor hun er meget ambitiøs i drømmen om at blive fysiker - hvilket et gennemsnit på 11,7 vidner om. Samtidig er hun aktiv handicappolitisk og bruger sig selv i pressen både som debattør og rollemodel. I JydskeVestkysten var hun tilbage i august hovedperson i en særudgave af søndagssektionen Magasinet, hvor journalist Frida Kok Vestergaard og fotograf Timo Battefeld fra JydskeVestkkysten i Sønderborg havde fået lov at komme helt tæt på små og store øjeblikke i hendes liv gennem en række måneder.

- Astrid er et lysende fyrtårn, en strålende rollemodel, som inspirerer alle os andre til at leve efter, at det nytter, og at man aldrig skal give op på sine drømme og ambitioner, siger Nick Elsass.

Om prisen siger Astrid:

- Jeg anser det at være én af de to prismodtagere af Helene Elsass Prisen, som en enorm motiveringskilde. Det tydeliggør, at jeg er på rette vej med mit bidrag til vores fælles arbejde for at vise, at selvom man har et handicap, og dermed ikke har de samme vilkår som andre, behøver dette ikke at være en forhindring i at leve det liv, man ønsker, hvis betingelserne etableres.

Prisen blev overrakt af H.K.H. Prinsesse Benedikte, som er protektor for CP Danmark (tidligere Spastikerforeningen) og Elsass Fonden. Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
Mandag den 4. marts uddeles Helene Elsass Prisen på 150.000 kroner til to markante kvinder,som har gjort en vigtig indsats for mennesker med handicappet Cerebral Parese. Prisenblev overrakt af H.K.H. Prinsesse Benedikte, som er protektor for CP Danmark og Elsass Fonden. Vinderne, som bliver offentliggjort på dagen, er:Astrid Siemens Lorenzen, en ung gymnasieelev med CP, der ikke lader sig begrænse af sit sværefysiske handicap og manglen på verbalt sprog. Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Børnehaveleder frifundet for vold mod lille dreng: Faderen kunne ikke rumme frifindelsen

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE tabte i Aarhus

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

SønderjyskE hænger fast i bunden efter bleg præstation i Aarhus

Aabenraa

47-årig mand forbrændt: Hjemmelavet fyrværkeri selvantændte

Sønderjyske Fodbold

Michael Boris havde forventet mere fra sine spillere

Sønderborg

Massive protester mod biogasanlæg i Kværs: 44 indsigelser mod ny miljørapport

Kultur For abonnenter

Sophies far er 69 år og ramt af demens: Min første tanke var, at der må da være nogen, som kan fikse ham

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Sikker sejr over Fredericia: Nu er Ribe-Esbjergs sæson for alvor i gang

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderborg

Brandstifter dømt - løb efter vidner med kokkekniv

Sport

Chris Anker Sørensen bliver begravet i stilhed

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Videoanalyse: Derfor tabte SønderjyskE i Aarhus

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterbogen: De store lyspunkter manglede mod AGF

Sønderjyske Ishockey For abonnenter

En hård skæbne: SønderjyskE tabte igen, men holdet leverede faktisk en fin præstation

Annonce