Annonce
Sønderborg

Hun inviterede læserne ind i sit liv: Astrid modtager fornem pris

Astrid Siemens Lorenzen fra Sønderborg modtager stor pris i Charlottenlund. Foto: Timo Battefeld Foto: Timo Battefeld

Astrid Siemens Lorenzen fra Sønderborg modtog mandag halvdelen af Helene Elsass Prisen 2019 for at have øget kendskabet til det at leve med cerebral parese, blandt andet gennem en sær-udgave af Magasinet i JydskeVestkysten.

Sønderborg: Gymnasieeleven Astrid Siemens Lorenzen fra Sønderborg modtog mandag en kontant anerkendelse for sin indsats for at øge opmærksomheden omkring cerebral parese.

Som en af af to jyske kvinder skilte hun sig ud blandt de mange indstillinger til Helene Elsass Prisen 2019 på 150.000 kroner, som hun deler med Pauline Sonne-Schmidt fra Ikast, der har stablet venskabsweekender for børn med cerebral parese på benene.

Prisen blev overrakt af prinsesse Benedikte, der er protektor for både Elsass Fonden og CP Danmark (tidl. Spastikerforeningen) i Charlottenlund nord for København. Selvom prisen i år deles mellem to vindere, så er det helt berettiget i begge tilfælde, fortæller Nick Elsass, bestyrelsesformand i Elsass Fonden.

- Det er fantastisk, at vi i år kan hylde hele to personer, som uegennyttigt gør en kæmpe indsats for andre - specielt børn og unge med særlige udfordringer, siger han.

Helene Elsass Prisen tildeles en person, et projekt eller en institution, der har gjort en særlig indsats for mennesker med cerebral parese. Med prisen følger 150.000 kroner.I 2018 gik prisen til CP-fodboldlandsholdet og holdets initiativtager og ildsjæl, Len Nossell.

Astrid Siemens Lorenzen fra Sønderborg modtager stor pris i Charlottenlund. Foto: Timo Battefeld

Lysende fyrtårn

Astrid Siemens Lorenzen er 19 år, sidder i el-kørestol og har intet verbalt sprog, hun kommunikerer via en øjenstyret talecomputer. Men trods tydelige udfordringer går Astrid i gymnasiet på Sønderborg Statsskole, hvor hun er meget ambitiøs i drømmen om at blive fysiker - hvilket et gennemsnit på 11,7 vidner om. Samtidig er hun aktiv handicappolitisk og bruger sig selv i pressen både som debattør og rollemodel. I JydskeVestkysten var hun tilbage i august hovedperson i en særudgave af søndagssektionen Magasinet, hvor journalist Frida Kok Vestergaard og fotograf Timo Battefeld fra JydskeVestkkysten i Sønderborg havde fået lov at komme helt tæt på små og store øjeblikke i hendes liv gennem en række måneder.

- Astrid er et lysende fyrtårn, en strålende rollemodel, som inspirerer alle os andre til at leve efter, at det nytter, og at man aldrig skal give op på sine drømme og ambitioner, siger Nick Elsass.

Om prisen siger Astrid:

- Jeg anser det at være én af de to prismodtagere af Helene Elsass Prisen, som en enorm motiveringskilde. Det tydeliggør, at jeg er på rette vej med mit bidrag til vores fælles arbejde for at vise, at selvom man har et handicap, og dermed ikke har de samme vilkår som andre, behøver dette ikke at være en forhindring i at leve det liv, man ønsker, hvis betingelserne etableres.

Prisen blev overrakt af H.K.H. Prinsesse Benedikte, som er protektor for CP Danmark (tidligere Spastikerforeningen) og Elsass Fonden. Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
Mandag den 4. marts uddeles Helene Elsass Prisen på 150.000 kroner til to markante kvinder,som har gjort en vigtig indsats for mennesker med handicappet Cerebral Parese. Prisenblev overrakt af H.K.H. Prinsesse Benedikte, som er protektor for CP Danmark og Elsass Fonden. Vinderne, som bliver offentliggjort på dagen, er:Astrid Siemens Lorenzen, en ung gymnasieelev med CP, der ikke lader sig begrænse af sit sværefysiske handicap og manglen på verbalt sprog. Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Sønderjylland For abonnenter

Efter 10 måneders renovering: Se billederne af den nye Slotskro

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Camilla fortæller åbent om sin fødselsdepression: - Efter fire ufrivillige aborter føler jeg ikke, at jeg kan tillade mig at være ked af det

Tønder For abonnenter

Ny plan om nærhospitaler bringer ikke meget nyt til Tønder: Ændringen er mest af alt et navneskift, mener regionsrådspolitiker

Tønder For abonnenter

Bademester er sat i spidsen for stort idrætscenter efter uro: Hun ønsker ro for medarbejderne

Sydjylland

Smittetallene fortsætter fremmarchen i Syd- og Sønderjylland: Syv ud af ti kommuner her fået flere tilfælde

EfB

EfB-podcast: Nogle gange er Mads Larsen 1. divisions bedste, andre gange er han ikke god nok til danmarksserien

Aabenraa For abonnenter

Padborg Park efter dødsulykke: - Vi er alle meget berørte

Sønderborg

Isabella vil gøre fermenterede drikkevarer til en levevej: Træt af der kun var sodavand, saft og juice

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

Se video: Dåhjorte blev aflivet efter at have siddet fast i fodboldmål - nu vil Olga have nettet fjernet

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Esbjerg

Præstegårdsskolen får påbud fra staten: Karaktererne ligger blandt landets laveste

Erhverv For abonnenter

Mangel på chauffører tvinger vognmand til at sælge ti lastbiler: - Vi mangler mellem fem og ti mand

Haderslev

Kræftramte Ayias forældre har samlet knap 44.000 kroner ind til sygeplejerskerne: - Vi er rørte og taknemmelige

Annonce