Annonce
Kultur

Hun skaber glæde for hundredvis af børn: Nu får Grethe ærefuld pris

Formanden for Kulturelt Samråd i Vejen Kommune, Lone Houmann Holst (billedet), fik æren af at overrække Kulturprisen og Talentprisen i Vejen Kommune. Kulturaftenen på Vejen Bibliotek bød på musikalske indslag fra flere af de nominerede til de ærefulde priser. Arkivfoto: Pressefoto
Vejen Kommune sætter pris på Grethe Brinch Knudsens arbejde med "Børnekultur på tværs". Hun fik kulturprisen i 2021. Den nystiftede talentpris gik til Karoline Toksvig Gammelgaard.

Vejen: Vejen Kommune sætter pris på de mange ildsjæle indenfor kultur.

Tirsdag aften blev der på Vejen Bibliotek sat navn på årets kulturpris, som går til Grethe Brinch Knudsens for det store arbejde med "Børnekultur på tværs".

Med Grethe Brinch Knudsen som ildsjæl/tovholder - sekunderet af Hanne Davidsen på Vejen Bibliotek - er det lykkedes at gøre Børnekultur på Tværs tirsdag i uge 42 til en tilbagevendende kulturaktivitet for de mindste i Vejen Kommune.

Annonce

"Børnekultur på tværs" er til glæde for 500-600 sfo-børn fra hele kommunen, der køres ind til aktiviteterne i bus. Det er for alle børnefamilier, bedsteforældre med børnebørn og øvrige nysgerrige, der deltager i arrangementet.

Børnekultur på Tværs er bredt ud i bymidten med Rådhuspladsen, Museumspladsen, Knudepunktet, Biblioteket, Musikskolen og Vejen Idrætscenter som aktivitetssteder suppleret med tilbud i en del af byens butikker.

Grethe gør et helt særligt stykke arbejde med at få arrangeret "Børnekultur på tværs", og for Grethe handler det om at give børnene gode oplevelser, som kan gives videre til kommende generationer

Lone Houmann Holst, formand for Kulturelt Samråd

- Grethe gør et helt særligt stykke arbejde med at få arrangeret "Børnekultur på tværs" og for Grethe handler det om at give børnene gode oplevelser, som kan gives videre til kommende generationer, sagde formanden for Kulturelt Samråd, Lone Houmann Holst, da hun overrakte prisen.

Første modtager af talentpris

Som noget nyt blev der tirsdag aften også uddelt en nyindstiftet talentpris. Prisen gik til Karoline Toksvig Gammelgaard.

- Karoline har talent inden for sang, dans og teater og er ved at uddanne sig til musicalperformer på Den Danske Scenekunstskole Musicalakademi Fredericia. Som barn gik Karoline til dans på forskellige lokale danseskoler i Vejen og til teater på Studio 73. Hun gik til sang i Vejen Musikskole i syv år, hvoraf de sidste to var på talentlinjen med sang som hovedfag og klaver, sammenspil og hørelære som bifag, hed det blandt andet i motiveringen.

Karoline Toksvig Gammelgaard havde hovedroller i Vejen Gymnasiums årlige musicalproduktion i 1. og 2.G.

I 3.G fik Karoline Toksvig Gammelgaard arrangeret, at musicalen for første gang blev 100 procent elevproduceret med hende selv om instruktør for det dramatiske.

Kulturprisen

Hvert år uddeler Kulturelt Samråd Kulturprisen for at påskønne kulturelle ildsjæle, som har sat deres præg på kommunens kulturelle liv og været med til at udfylde kulturens rammer.

Prisen belønnes med 5.000 kroner og en statuette, som er lavet af keramiker Lene Kersting fra Jels.

Talentprisen

Talentprisen er på 5.000 kroner og en bronze-skulptur af Carsten Støier Snor, som er indehaver ad Dansk Natur Design i Foldingbro.

Talentprisen gives til den unge talentspire mellem 10 og 25 år med tilknytning til Vejen Kommunes kulturliv, der viser et særligt talent inden for sit kulturelle felt, er godt på vej til at udleve sit potentiale og virker som et godt forbillede for andre. Det er første gang prisen uddeles.

Annonce
Kultur For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Rotterne kommer på uønsket visit i private boliger: Anmeldelser fra borgerne steget voldsomt

Sydjylland For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Esbjerg

Corona-status i Esbjerg: Smitten stiger i to nye bydele og mistanke om frygtet variant hos en person

Kolding For abonnenter

Anettes far tabte guldtand ud af munden kort inden han døde: I dag er den endt som hendes højtelskede smykke

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Esbjerg For abonnenter

Strid om vandboring på vej i ekspropriation: Landmand vil have flere penge, end vandværket kan give

Kultur For abonnenter

Mød Mary på Koldinghus: - Man kommer til at tage med kronprinsessen på en tidsrejse

Aabenraa

Efter katastrofevalg for DF: Ida har vippet Arne af pinden

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Haderslev

Bedste skruer op for julehyggen

Varde For abonnenter

Politikeren skiftede prangende Mercedes ud med hverdagsbil: Tidligere var armbevægelserne større på 60 års fødselar

Sydjylland

I aften går det løs: Politiet klar med kæmpe julerazzia

Annonce