Annonce
Sport

Hun slog ekstrem verdensrekord: - Sjettedagen i 36 graders varme var hårdest

Kristina Schou Madsen var sidstedagens hurtigste løber – hos både mændene og kvinderne. Hun krydsede målstregen i Miami efter blot 3 timer, 31 minutter og 54 sekunder.Arkivfoto: Mikkel Beisner.
Kristina Schou Madsen fra Kolding har netop slået verdensrekorden for kvinder i World Marathon Challenge, der byder på syv maratoner på syv dage på syv forskellige kontinenter.

Kristina Schou Madsen fra Kolding er nu den hurtigste kvinde i verden til at gennemføre World Marathon Challenge, der er en konkurrence med syv maratoner på syv dage på syv forskellige kontinenter.

Hun slog kvindernes verdensrekord med 15 minutter 26 sekunder ved at gennemførte de syv maraton ermed en gennemsnitstid på 3 timer, 25 minutter og 47 sekunder og en sammenlagt tid på 24 timer, 1 minut og 40 sekunder.

JydskeVestkysten har talt med en udmattet Kristina Schou Madsen om, hvordan det har været at vinde World Marathon Challenge.

- Hvorfor valgte du at deltage i noget så fysisk hårdt som World Marathon Challenge?

- Min grundlæggende motivation for at deltage i det her er, at jeg elsker at løbe, og jeg tror, at den grundsten skal være der for at gøre noget som det her. Og det andet er, at jeg er rigtig meget drevet af at udfordre mig selv fysisk og mentalt, og efterhånden skal der så lidt mere til, og det er så endt i det her World Marathon Challenge.

- Hvordan har du forberedt dig på det hele?

- Jeg har trænet rigtig meget. Jeg er jo trailløber normalt, men det har jeg lagt til side, og jeg har trænet rigtig meget på vej i stedet. Jeg løber mellem 100 og 140 kilometer i ugen og laver en masse styrketræning ved siden af. Jeg laver en masse udstræk og laver skadesforebyggende træning for at kunne holde til det her. Det er så den fysiske del af det, men så er der også en stor mental del, hvor man skal forberede sig på, at det kommer til at gøre ondt på et eller andet tidspunkt. Det er bare et spørgsmål om hvornår, og hvordan man så håndterer det, når det sker.

- Hvordan er World Marathon Challenge anderledes end et normalt marathonløb?

- Det er jo syv maratoner på syv dage på syv kontinenter, så udover løbedelen er der også en kæmpe logistisk udfordring i det. Det er nok ikke særlig meget søvn, vi har fået på de her dage, og det her med at få den rigtige kost ind og få restitueret mellem de her syv maratoner, det er et ekstra lag end ”bare at løbe et maraton”, så der er rigtig mange ting i det, og især det her med at få gjort de ting, der skal til, for at restituere til løbet næste dag.

- Hvornår på turen var det hårdest?

- Det sjette marathon i Fortaleza i Brazilien i 36 graders varme, der skulle der virkelig graves dybt. Jeg har heldigvis arbejdet rigtig hårdt med mig selv om, hvorfor jeg gør de ting, som jeg gør, og hvad jeg gerne vil opnå med det. Og der hjalp det rigtig meget at tænke på, hvad er det overordnede mål med at gøre de her ting, når alt i kroppen bare skriger på at stoppe. Det sidste maraton i går i Miami var også hårdt, men der kørte jeg lidt på adrenalinen ved, at jeg kunne se, at jeg faktisk godt kunne slå rekorden, så der kørte det lidt nemmere.

- Hvordan føles det at gennemføre det sidste løb?

- Det er helt ubeskrivelig vildt at gennemføre sådan et løb. Det er en blanding af alle mulige forskellige følelser. På den ene side er jeg glad og stolt og nærmest lykkelig. På den anden side er det lidt surrealistisk. Nu er det slut. Nu har jeg gennemført det. Det er et væld af en hel masse forskellige følelser, som bare tørner sammen, og at jeg endelig kan slippe fokus det… Ja, det er meget svært at beskrive, men alle følelser er med et smil på læben.

- Hvad tænker du om at vinde det hele og slå rekord?

- Det er ikke helt sunket ind endnu. Jeg gik hardcore efter at vinde og slå verdensrekorden, men at vinde det hele og slå mændene på sidste dag kan jeg ikke helt forstå. Der går nok lige et par dage, før det ordentligt falder på plads for mig.

- Det er ikke rimeligt at stille mit næste spørgsmål oven på sådan en bedrift, men hvad er dit næste mål?

- Jeg stiller til start til de danske mesterskaber i trail på Bornholm til maj. Der er heldigvis noget tid til, så mit næste mål er at gå en tid i møde, hvor jeg ikke skal træne så meget. Jeg har haft en lang sæson på næsten to et halvt år, så faktisk er mit næste mål at gå en offseason i møde, og så skal jeg tilbage på trailbanen igen.

Annonce

Hvad er World Marathon Challenge?

World Marathon Challenge er en logistisk og fysisk udfordring, hvor løbere skal løbe syv maratoner på syv kontinenter over syv dage eller 168 timer.

Det blev afholdt første gang i 2015 og er blevet afholdt årligt lige siden.

Kristinas løb og løbstider så ud som følgende:

  • 6. februar: Cape Town, Sydafrika: 3:10:53
  • 7. februar: Novo, Antarktis: 3:54:20
  • 9. februar: Perth, Australien: 3:19:48
  • 10. februar: The Beach, Dubai: 3:17:44
  • 11. februar: Madrid, Spanien: 3:18:25
  • 12. februar: Fortaleza, Brasilien: 3:28:36
  • 13. februar: South Beach, Miami: 3:31:54
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce