Annonce
Vejen

Hun stortrives mellem mennesker

Vejen og Læborg Kirker har fået en ny kirke- og kulturmedarbejder, Hun hedder Christina Daugaard Frandsen og ses her. Foto: Martin Ravn
Vejen og Læborg Kirker har fået en ny kirke- og kulturmedarbejder. Hun er uddannet diakon og socialpædagog og nyder at møde mennesker.

VEJEN: Hun elsker mødet med mennesker og går målrettet efter at opbygge gode relationer. Hun er typen, der ikke har fordomme, og hun sætter en personlig ære i at møde mennesker lige præcis dér, hvor de er - også selv om livets udfordringer ind imellem er barske, og smerten kræver sin plads.

Navnet er Christina Daugaard Frandsen. Alderen er 40 år, og stillingen er kirke- og kulturmedarbejder ved Vejen og Læborg Kirker - en stilling, hun tiltrådte tirsdag i denne uge, og som hun allerede stortrives med.

- Jeg er blevet taget rigtigt godt imod og har allerede fået mange invitationer til samarbejde. Mange har også givet udtryk for, at de meget gerne vil give mig en "Tour de Vejen", så jeg kan lære området bedre at kende. Det har rørt mig med så varm en modtagelse, fortæller Christina Daugaard Frandsen, som ind imellem de mange "hilse-på-situationer" har brugt den forgange uge på at indrette kontoret i Sognegården i Vejen, så det står klar til at modtage folk.

- Jeg vil så gerne skabe et rum, hvor det er rart at komme, og hvor det også er nemt at gå igen, fortæller Christina, som er uddannet diakon og socialpædagog fra Diakonhøjskolen i Århus og de sidste 15 år har arbejdet som underviser og skolepædagog på Bredagerskolen i Jelling.

Hun har også arbejdet ved en norsk kirke, og her havde hun en kvindelig mentor, som i den grad lærte hende, at kirken er for alle, og at der ikke findes mennesker, man ikke på én eller anden måde kan nå ind til.

Annonce
Det er rart at få muligheden for at gå et skridt videre og komme lidt tættere på folk, end hvis det bare handlede om business.

Christina Daugaard Frandsen, ny kirke- og kulturmedarbejder

Fulgte mavefornemmelsen

Hun har i flere år gået med tanken om, at kirken nok var det rette sted for hende at arbejde, og da hendes børn nåede en alder, hvor hun ikke behøves som mor i samme grad som hidtil, tog hun springet og søgte den opslåede stilling som kirke- og kulturarbejder ved Vejen og Læborg Kirker.

- Det arbejde er lige mig. I den her stilling skal jeg bygge videre på de menneskelige relationer, kirkerne allerede har, og jeg skal opbygge nye relationer. Jeg elsker at møde mennesker i alle aldre. De mennesker, jeg møder, er forskellige steder i livet, hvilket giver dem forskellige udfordringer og forskellige tanker. Det er virkelig en gave at få lov til at møde alle disse mennesker, opbygge en tillid og få mulighed for at tale med dem om livet og om alt muligt andet, fortæller Christina Daugaard Frandsen og tilføjer:

- Det er rart at få muligheden for at gå et skridt videre og komme lidt tættere på folk, end hvis det bare handlede om business.

Skal undervise konfirmander

Den nyansatte kirke- og kulturarbejder skal blandt andet undervise konfirmander og mini-konfirmander.

Hun skal støtte op om de mange kirkelige aktiviteter i sognet og er ansat til også at sætte nye aktiviteter i gang.

Tidligere hørte Holsted Kirke også ind under kirke- og kulturmedarbejderen i Vejen Sognegård.

Det er ikke tilfældet i Christina Daugaard Frandsens ansættelse.

Den nye medarbejder i Vejen Sognegård bor i Hygum ved Jelling og kender ikke meget til Vejen Kommune.

Hun ser frem til at lære området at kende - ikke mindst menighederne og de mange frivillige - og mon ikke Vejen Kunstmuseum får et besøg?

Christina Daugaard Frandsen holder nemlig af kunst og kultur.

Blå Bog

Navn: Christina Daugaard Frandsen.

Alder: 40 år.

Født: I Odder.

Bopæl: Hygum ved Jelling.

Familie: Gift med Nikolaj, som er viceskoleleder i Ungdomsskolens heltidsundervisning i Hedensted. Parret har børnene Agnes på ni år og Anton på 11.

Uddannelse: Diakon og socialpædagog fra Diakonhøjskolen i Århus. Uddannelsen bygger på kristne og medmenneskelige værdier.

Job: Efter at have arbejdet i folkeskolen i 15 år, er hun blevet ansat som kirke- og kulturmedarbejder ved Vejen og Læborg Kirker.

Kendetegn: Smilende, imødekommende, har et godt humør og masser af gå-på-mod.

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce