Annonce
Billund

Hun var 75 år, han var 70: De faldt for hinanden i en dans og er nu kærester

Gurli og Søren har til februar været sammen i fem år. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Selvom man har rundet de 70 år, kan man stadig finde kærligheden på ny. Det gjorde Gurli og Søren, og til februar har de været kærester i fem år.

Grindsted: Gurli Pedersen havde sat sig for, at hun ikke skulle have sig en ny kæreste. Hun nåede at være gift med Henning i 23 år, inden han i 2011 pludselig gik bort, og hun havde besluttet sig for, at han skulle være den sidste mand i hendes liv.

Men en dag mødte Søren Godtfred Kristiansen op i Optimistklubben, hvor Gurli var kasserer. Det var i 2014.

- Jeg syntes, hun var en flot dame, og folk stod i kø for at danse med hende, så jeg tænkte, at der måtte være et eller andet at komme efter, fortæller Søren.

Optimistklubben er en danseklub for både par og enlige. En gang om måneden mødes medlemmerne på Ungdomsgården i Grindsted til mad, hygge og dans.

Annonce

Jeg tror, mange finder ud af, at det er godt at have en at være sammen med. Det giver også de voksne børn mere frihed, da de ikke skal bekymre sig, om man falder, mens man er alene

Gurli Pedersen, 79 år

Califonia Blue

Søren havde år forinden mistet sin kæreste gennem flere år, der var gået bort som følge af kræft. Han kom derfor alene til danseaftenen og måtte troligt stå i kø for at få lov til at danse med Gurli.

- Det var California Blue, der fik hende til at smelte, siger Søren og sender Gurli et skævt smil.

Søren og Gurli dansede til California Blue, der er en af Gurlis yndlingssange. Og mens de dansede, sang Søren med.

- Jeg havde tidligere lagt mærke til Søren. Han var god til at danse og sang godt, siger Gurli, men tilføjer:

- Han har ikke sunget sangen for mig siden.

Søren trækker på skuldrene.

- Nu er det jo ikke nødvendigt.

At finde sammen sent

I næsten fem år har Gurli og Søren nu været sammen. Søren har to voksne børn og seks børnebørn, mens Gurli har en voksen datter, to børnebørn og to oldebørn.

Sammen besøger de ofte hinandens familier og kommer god ud af det med hinanden.

Søren og Gurli kender flere par, der har fundet hinanden i en høj alder, og de ser det kun som en fordel for en selv og familien, at man tør tage springet ud i at finde en ny partner.

- Jeg tror, mange finder ud af, at det er godt at have en at være sammen med. Det giver også de voksne børn mere frihed, da de ikke skal bekymre sig, om man falder, mens man er alene, siger Gurli.

Gurli og Søren

Gurli Pedersen er 79 år og kommer fra Grindsted

Søren Godtfred Kristiansen er 74 år, bor i Agerbæk, men opvokset i Billund

Parret har været sammen i fem år

Gurli Pedersen nåede at arbejde 40 år. Er i dag frivillig, hvor hun pakker lego-rygsække til udsatte børn og unge.

Søren Godtfred Kristiansen er udlært indenfor byggebranchen, men har også ejet en kro i Rask Mølle

Bor ikke sammen

Søren bor i Agerbæk, mens Gurli bor i Grindsted. Søren har dog planer om at sælge sit hus og flytte til Grindsted, men det bliver ikke sammen med Gurli.

- Vi har valgt at bo hver for sig, for vi har hver især mange ting, og hvis vi flyttede sammen, blev vi nødt til at skille os af med noget af det for at gøre plads til hinanden, siger Søren, og Gurli supplerer:

- Og så bor vi heller ikke længere væk fra hinanden. Der er også den fordel, at jeg kan glæde mig til at se ham.

Parret mødes fast hver weekend samt en dag i løbet af hverdagene, og så tager de også ofte på ture sammen rundt i landet.

Det var i Gurlis udestue, at de blev enige om, at de skulle til at ses noget mere. Foto: Kristina V. Skjoldborg

At nyde nuet

Søren og Gurli kan begge mærke, at der er forskel på at være kærester, når man har rundet de 70 år i forhold til, da man var i 20'erne.

- Det er mere uforpligtende nu, siger Søren og Gurli er enig:

- Der var mere temperament dengang, og jeg kunne diskutere højlydt med min daværende mand, siger Gurli.

De ville ikke ønske, de havde mødt hinanden tidligere i deres liv.

- For det første kunne det slet ikke lade sig gøre, og så er det ikke engang sikkert, vi ville have set noget specielt i hinanden, siger Søren.

En anden stor forskel fra dengang de var yngre, er fremtidsplanerne, der af naturlige årsager ikke går lige så langt frem i tiden.

- Vi gør bare det, som falder os for og nyder tiden sammen. Vores plan er at være sammen til det sidste, siger Søren.

Gurli og Søren mødte hinanden i Optimistklubben i Grindsted. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce