Annonce
112

Hund bed mand og politibetjent: Nu er den aflivet

Det var en hund af racen Malinois, der tirsdag bed en anden hundelufter og en politibetjent. Hunden på billedet har ikke noget med episoden at gøre. Foto: Johan Gadegaard/Ritzau Scanpix

Rødekro: En hund måtte lade livet efter en voldsom episode i Rødekro tirsdag aften.

Klokken 19.30 modtog Syd- og Sønderjyllands Politi en anmeldelse om, at en mand var blevet væltet omkuld og bidt af en hund, som havde passeret ham med sin hundefører på Bygmarken i Rødekro.

En patrulje kom til stedet og snakkede med hundeføreren, som selv havde kontaktet politiet. Imens stod hunden tøjret til en metalstander med to dressurliner af læder og en longe. Men da den med stor kraft gik til angreb på en af betjentene, sprang de tre liner, og politiassistenten blev bidt tre gange i henholdsvis balle, lår og knæhase, så han efterfølgende måtte behandles på skadestuen.

Ifølge hundeloven skal en hund aflives, hvis den ved et overfald eller ved anden uacceptabel og farlig adfærd har bidt et menneske eller en anden hund. Det er da også det, der kommer til at ske her, oplyser politiet.

Der var ifølge politiet tale om en hund af racen Malinois, som den erfarne hundefører havde til test for hundens ejer.

Opdatering: JydskeVestkysten har været i kontakt med hundeføreren, som har gjort opmærksom på nogle misforståelser i artiklen. Først og fremmest var der ikke tale om en anden hundelufter, som var blevet bidt, men blot en fodgænger. Desuden rev hunden sig ikke løs, den angreb med så stor kraft, at linerne sprang. Endelig havde hundeføreren den ikke på prøve men til test for at vurdere, om den var egnet til at være hos sin daværende ejer. Hunden er siden blevet aflivet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce