Annonce
Haderslev

Hundelufter opdagede brand nytårsnat: Reddede mor og to børn fra mulig katastrofe

En mor og to børn blev vækket nytårsnat, da en hundelufter opdagede, at der var udbrudt brand i deres garage. Foto: Colourbox

En nedfalden raket var årsag til en brand i stor garage i Over Jerstal. Vindretningen førte flammer over mod parcelhus med sovende beboere.

Over Jerstal: En 34-årig hundelufter fra Over Jerstal ved Vojens er det nye års første heltinde.
Hun sikrer, at en mor og hendes to mindre børn ikke kommer i fare, da hun klokken 01.03 går forbi et parcelhus på Mirabellevej og ser, at der er voldsom brand i garagen, og at ilden har kurs mod huset.

Uden tøven iler hundelufteren op ad indkørslen og banker på og får derved vækket husets beboere, der kommer i sikkerhed.

Det er formentlig en nedfalden raket, der har antændt den 77 kvadratmeter store dobbeltgarage, der lige som en bil og havetraktor er fuldstændig udbrændt.

- Det var meget flot af hende, siger vagtchef Erik Lindholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politi.Situationen var alvorlig.

Den stride vind fik flammerne over mod huset, men vindretningen ændrede sig heldigvis under redningsarbejdet og parcelhuset blev på grund af den hurtige indsats derfor reddet.

Det var Falck i Vojens samt Sommersted Frivillige Brandværn, der rykkede ud for at bekæmpe ilden.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce