Annonce
Kolding

Hunden Buddy får elev til at at bruge program på computeren

Malthe fra 3. klasse læser højt for Buddy i et lille siderum til klasseværelset. Det gør eleverne fra klassen gerne på skift, for de synes, det er lettere at læse højt for skolehunden end for klassekammeraterne. Foto: Søren Gylling

På specialskolen Ådalsskolen bruger de ansatte skolehunden Buddy til at hjælpe eleverne pædagogisk. Pædagog Winnie Kjeldsen Buddy i forbindelse med en elev i 8. klasse, der stejlede, når han skulle bruge et bestemt program på computeren.

Annonce

Kolding: Skolehunden Buddy er blevet et hit som hjælper på specialskolen Ådalsskolen, som huser elever med diagnoser indenfor autismespektret.

Og lærere og pædagoger på skolen holder løbende øje med, om der er elever på skolen, der kan have gavn af at blive sat sammen med skolehunden Buddy.

En af dem er en elev i 8. klasse, som pædagog Winnie Kjeldsen er tilknyttet sammen med Buddy.

Eleven plejer at nægte at bruge et bestemt system på computeren. Et program, der betyder, at han kan få læst tekster højt, da han ikke selv kan læse dem.

Men det vil han ikke og går dermed glip af faglig læring i skoletiden.

Men en gang i ugen er Buddy med i 8. klasse, og sammen med Winnie Kjeldsen og den pågældende elev går skolehunden ind i et lille ekstra-lokale ved klasseværelset.

- Eleven snakker lidt med Buddy, og Buddy bliver liggende tæt på eleven. Så tager vi computeren frem, og så får vi logget ind, og historien bliver læst højt, fortæller Winnie Kjeldsen, der har brugt Buddy i forbindelse med eleven siden januar.

Hun mener, at Buddys gavnlige virkning på eleverne blandt andet skyldes, at hunden gør dem gladere og giver dem ro.

- Vi kan mærke det på den her elev resten af dagen, siger Winnie Kjeldsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Den irske pub i turistby får bøde og sur smiley

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce