Annonce
Varde

Nuttet hund som gæst: Hundepassere reddede tysk families sommerspil

I pausen var hunden Suzzie så tryg ved de mange nye lyde og mennesker, at den lod sig fotografere. Den ses her i favnen på Anne Mette Gundesen og flankeret af Buffalo Bill/Jesper Ulbæk Andersen og Sitting Bull/Hans Gundesen. PR-foto

Varde: Servicen er høj i Varde Sommerspil. En tysk familie havde onsdag aften købt billetter til "Annie Get Your Gun". Det har familien i øvrigt gjort i mange år. I år havde de en ekstra gæst med, som havde medbragt sin hund. Det hele var lige ved at gå i vasken, for man må ikke have hunde med ind til forestillingen.

- Gæsterne sidder meget tæt, og man kan ikke regne med at hunden er tryg ved så mange mennesker, fortæller Hans Gundesen, der både er forestillingsleder og spiller Sitting Bull, i en pressemeddelelse.

- Desuden har vi i årets forestillingen mange høje lydeffekter, tilføjer Hans Gundesen.

Den tyske familie med base i Flensborg skulle dog ikke drage hjem med uforrettet sag. Straks tilbød sommerspillets kontrollører at passe hunden. Den fik en god gåtur i Arnbjergparken under de mange skudvekslinger på scenen.

Efter forestillingen tilbød den tyske familie at betale for pasningen, men det tog sommerspilsfolkene ikke imod.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce