Annonce
Varde

Nuttet hund som gæst: Hundepassere reddede tysk families sommerspil

I pausen var hunden Suzzie så tryg ved de mange nye lyde og mennesker, at den lod sig fotografere. Den ses her i favnen på Anne Mette Gundesen og flankeret af Buffalo Bill/Jesper Ulbæk Andersen og Sitting Bull/Hans Gundesen. PR-foto

Varde: Servicen er høj i Varde Sommerspil. En tysk familie havde onsdag aften købt billetter til "Annie Get Your Gun". Det har familien i øvrigt gjort i mange år. I år havde de en ekstra gæst med, som havde medbragt sin hund. Det hele var lige ved at gå i vasken, for man må ikke have hunde med ind til forestillingen.

- Gæsterne sidder meget tæt, og man kan ikke regne med at hunden er tryg ved så mange mennesker, fortæller Hans Gundesen, der både er forestillingsleder og spiller Sitting Bull, i en pressemeddelelse.

- Desuden har vi i årets forestillingen mange høje lydeffekter, tilføjer Hans Gundesen.

Den tyske familie med base i Flensborg skulle dog ikke drage hjem med uforrettet sag. Straks tilbød sommerspillets kontrollører at passe hunden. Den fik en god gåtur i Arnbjergparken under de mange skudvekslinger på scenen.

Efter forestillingen tilbød den tyske familie at betale for pasningen, men det tog sommerspilsfolkene ikke imod.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce