Annonce
Nordtyskland

Hundredvis af døde marsvin skyller i land

Marsvinene i Østersøen er i akut fare for at uddø, mener den grønne politiker Steffi Lemke.
Annonce

KIEL: Ved den tyske Østersøs kyster er der sidste år skyllet mindst 180 døde marsvin i land. I Slesvig-Holsten var der tale om 133 døde dyr, mens der var 47 i Mecklenburg-Vorpommern. Det fremgår af et svar fra det tyske miljøministerium på en parlamentarisk forespørgsel fra Steffi Lemke, der er medlem af den tyske forbundsdag for De Grønne.

- Disse døde dyr er den direkte konsekvens af en forfejlet politik for havmiljøet. Fortsat er der ingen virkningsfuld bestemmelse om beskyttede områder i de tyske have. Det er en politisk skandale, at der endog bliver fisket mere intensivt i de angiveligt beskyttede områder end uden for, mener Steffi Lemke.

Hun påpeger, at marsvinene er i fare for at uddø i Østersøen.

- Hvert eneste år skyller der hundredvis af døde havpattedyr i land på både øst- og vestkysten, forklarer Steffi Lemke, der kræver effektiv beskyttelse af arealer, hvor dyrene kan leve uforstyrret.

- Der er akut behov for områder i både Vesterhavet og Østersøen, hvor der overhovedet ikke må finde aktiviteter sted, så marsvin, sæler og andre dyr kan være i fred, mener Steffi Lemke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Coronavenligt Kinball

Sønderborg

Corona aflyser udenlandske bryllupper

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce